Misterul ursului polar vopsit cu ''T-34'' - video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Urs polar
Urs polar
Cercetătorii sunt alarmați după ce au apărut imagini cu un urs polar care are scris cu spray negru pe corp ''T-34'', potrivit Independent.

Imaginile au fost făcute publice pe Facebook, de Sergey Kavry, de la Organizația World Wide Fund for Nature. Acesta a precizat că videoclipul a fost postat inițial pe un grup de WhatsApp al locuitorilor din regiunea Chukotka din Extremul Orient al Rusiei. Sergey a subliniat faptul că oamenii de știință care monitorizează fauna sălbatică din zona respectivă nu ar fi marcat ursul într-un asemenea mod, cu graffiti.

Ce înseamnă T-34 

T-34 este denumirea tancului rusesc devenit celebru în cel de-Al Doilea Război Mondial pentru înfrângerea Germaniei naziste.  "Dacă este o temă militară ...  este un fel de lipsă de respect perversă pentru istorie", a spus Sergey Kavry pentru BBC. Cercetătorii avertizează că inscripția ar putea afecta capacitatea animalului de a se camufla în mediul său natural și de a-și vâna hrana. Mai mult, urșii polari sunt clasificați oficial ca „vulnerabili”, numărul lor fiind în scădere.

Un alt om de știință, Anatoly Kochnev, a sugerat că ursul a fost vopsit în regiunea  Novaia Zemlea de o echipă de specialiști, care sedează urși pentru că aceștia pătrund în zonele locuite de oameni. O anchetă este în desfășurare pentru a se stabili exact în ce zonă a Rusiei a fost filmat clipul și de ce s-a recurs la acest gest de a-l vopsi pe urs cu această inscripție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel