Misterul sirenei din Fiji
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: British Museum
foto: British Museum
Misterul sirenei din Fiji a captivat imaginația oamenilor de-a lungul timpului, devenind subiect de discuții, legende și speculații. Iată povestea adevărată!

Este vorba despre o poveste care înfățișează un fenomen fascinant prezent în regiunea Pacificului de Sud, în special în apropierea insulelor Fiji, unde se spune că oamenii au auzit sunete misterioase ca un cântec de sirenă.

Călătorii, pescari și localnici din Fiji au relatat deseori experiențe în care au auzit sunete ciudate, adesea descrise ca un cântec fermecător sau un sunet melodic, asemănător vocii unei femei. Aceste sunete sunt adesea asociate cu apariția unor creaturi mitice, precum sirenele, care pot atrage oamenii cu sunete și îi pot încânta sau înșela.

Povestirile despre aceste sunete misterioase au fost înregistrate pe parcursul mai multor generații și s-au transmis în cultura locală, generând mituri și legende. Unii cred că aceste sunete ar putea proveni de la animale marine sau fenomene naturale neobișnuite, cum ar fi scufundările submarine sau mișcările plăcilor tectonice.

Cu toate acestea, cercetătorii au încercat să descifreze misterul sirenei din Fiji prin explicații științifice, cum ar fi sunetele generate de sunetele subacvatice ale balenelor sau delfinilor, ecourile din peșteri subacvatice sau chiar fenomene geologice subacvatice. Cu toate acestea, există în continuare un aer de mister și fascinație în jurul acestor sunete enigmatice.

În ciuda eforturilor de a găsi explicații științifice, povestea sirenei din Fiji rămâne una din cele mai interesante și captivante mistere ale regiunii, continuând să aprindă curiozitatea oamenilor.

Ce era, de fapt

Sunt multe relatări în care oamenii din trecut spun că au văzut o sirenă ceva mai neobişnuită, cu coadă de peşte şi corp de om, cu sternul şi coastele la vedere, potrivit Wikipedia. Ceea ce au văzut oamenii nu avea nicio legătură cu sirenele din filme care înfăţişează femei frumoase. Sirena din Fiji arăta cu totul altfel, de-a dreptul hidos. Mai târziu avea să se afle că sirena din Fiji era de fapt jumătatea superioară a unei maimuțe tinere, cusută pe jumătatea inferioară a unui pește.

Se crede că faimoasa sirenă din Fiji a fost realizată în Japonia în jurul anului 1810, unde se presupune că aceasta era o formă de artă tradițională în rândul pescarilor. Originalul Sirenei din Fiji a fost expus în 1842 de P.T. Barnum, un om de afaceri american, în Muzeul American Barnum din New York. Această curiozitate a atras mulți vizitatori la muzeu, întărind mitul existenței unor ființe cu origini extraterestre care trăiesc în oceanele lumii și în interiorul Terrei. În 1859, sirena Fiji a plecat într-un turneu la Londra, iar la întoarcere a fost expusă în muzeul Kimball din Boston, ultimul loc cunoscut în care a fost expusă. Potrivit massmedia, sirena Fiji a fost distrusă în urma unui incendiu izbucnit în muzeul lui Barnum în 1865.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel