Data actualizării:
Data publicării:

Misterioasa problemă pentru care s-a operat Prințesa Kate. Presa britanică e plină de speculații despre boli și publică istoricul medical /video

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
În contextul veștii despre noile probleme de sănătate întâmpinate de Prințesa Kate a Marii Britanii, în presă a apărut tot istoricul medical făcut public de către Palatul Regal al Regatului Unit.

În urma unei intervenții chirurgicale abdominale programate și reușite, Prințesa Kate va rămâne internată în spital timp de două săptămâni. Palatul Kensington a emis un comunicat în care a dezvăluit că prințesa a prezentat scuze pentru amânarea angajamentelor planificate și că nu se așteaptă ca aceasta să revină la îndatoririle regale până "după Paște".

Deși durata șederii în spital și timpul de recuperare indică seriozitatea stării sale de sănătate, se subînțelege că intervenția nu are legătură cu un presupus diagnosit de cancer.

Aceasta nu este prima dată când membrul regal a fost nevoit să viziteze spitalul. La 42 de ani, Kate, cunoscută pentru pasiunea sa pentru activitățile în aer liber și un stil de viață activ, a trecut prin diverse accidente în trecut.

Iată o privire la trecutul medical al Prințesei Kate, oferită de Daily Mail.

Intervenția chirurgicală abdominală

Cea mai recentă intervenție suferită de Kate este cea abdominală, care a avut loc marți, 16 ianuarie. Potrivit unui comunicat al Palatului Kensington, operația a fost reușită.

În perioada de recuperare, prințesa, mamă a trei copii, va fi în grija London Clinic, cel mai mare spital independent privat din Marea Britanie. Fotografii cu ofițeri de poliție în fața clădirii au fost surprinse în momentul anunțului.

Potrivit comunicatului, Kate își dorește să se recupereze în privat, exprimând speranța că publicul va înțelege dorința ei de a menține cât mai multă normalitate pentru copiii ei.

După externare, Prințesa va petrece restul perioadei de recuperare, estimată la trei luni, la domiciliul său din Adelaide Cottage.

Soțul ei, Prințul William, și-a reprogramat, de asemenea, angajamentele pentru a o susține pe Kate în timpul spitalizării. Se crede că William va desfășura mai puține îndatoriri regale pe durata recuperării soției sale.

Ce presupune intervenția chirurgicală abdominală și care sunt tipurile cele mai comune?

Operația abdominală poate include diferite tehnici în funcție de organul care necesită intervenția. Procedura poate ameliora simptomele diferitelor afecțiuni abdominale, cum ar fi leziunile, traumele sau durerile cauzate de apendicita ruptă sau hemoragia internă, conform Far North Surgery.

Majoritatea intervențiilor abdominale durează câteva ore, iar perioada de recuperare variază de la o persoană la alta, însă majoritatea pacienților revin la activitățile lor zilnice într-un interval de una până la trei luni.

Operațiile abdominale comune includ îndepărtarea apendicelui, îndepărtarea vezicii biliare și repararea herniilor.

Accidentul pe trambulină

Anul trecut, Prințesa a participat la un eveniment unde a fost surprinsă cu două degete bandajate în urma unui accident pe trambulină.

În octombrie, viitoarea regină s-a alăturat sesiunii de pregătire a echipei de rugby în scaun cu rotile a Angliei, campioni mondiali, și a dezvăluit că și-a accidentat mâna dreaptă în septembrie.

Palatul Kensington a confirmat că a fost "o mică leziune, nimic serios", adăugând că "în urma unei mici leziuni la mână, a fost înfășurată ca măsură de precauție".

Operație din copilărie

Prințesa are, de asemenea, o cicatrice pe partea stângă a templelor, sub păr, rezultată în urma unei operații din copilărie.

Aceasta poate fi o surpriză pentru mulți, deoarece Kate nu vorbește niciodată despre asta, dar Prințesa a suferit o operație în copilărie.

Cicatricea este aproape imperceptibilă. Cu toate acestea, unii observatori atenți ai familiei regale au sugerat că aceasta ar putea proveni de la o accidentare la hochei din copilărie, dat fiind că viitoarea regină era o jucătoare pasionată.

Dar un purtător de cuvânt al Palatului Kensington a respins speculațiile și a declarat pentru E! în 2011: "Cicatricea este legată de o operație din copilărie."

Nu au fost dezvăluite alte detalii despre operație sau despre cicatrice.

Greața matinală

În timpul tuturor sarcinilor sale, Prințesa Kate a suferit de hyperemesis gravidarum, o formă severă de greață matinală. Afecțiunea provoacă greață severă, vărsături, pierdere în greutate și deshidratare și afectează între 0,5 și 3% dintre femeile însărcinate.

Nu există o vindecare pentru această condiție, deoarece nu este foarte clar ce o cauzează. Ceea ce este clar este că, dacă o femeie suferă de hyperemesis gravidarum într-una dintre sarcinile ei, este probabil să o experimenteze și în sarcinile viitoare.

În 2020, aceasta s-a deschis despre experiența sa în timpul sarcinii în cadrul unui interviu pentru Happy Mum, Happy Baby Podcast.

Ea a spus că hyperemesis gravidarum a făcut ca perioada de sarcină să fie "mai provocatoare". Vorbind cu gazda Giovanna Fletcher la acea vreme, Kate a adăugat: "A fost bine. Am avut o greață matinală foarte rea, așa că nu sunt cea mai fericită femeie însărcinată."

"O ai de fiecare dată sau doar prima dată?" a întrebat autoarea de succes.

"Da, din păcate. Mulți oameni au avut-o mult mai rău, dar a fost cu siguranță o provocare", a spus Kate.

"Nu numai pentru mine, ci și pentru cei dragi din jurul tău - și cred că asta e chestia - faptul că fiind însărcinată și având un nou-născut aduci un impact în toată familia."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel