Mister rezolvat. Culisele acordului dintre MAI şi BOR pentru Paşti
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Marcel Vela FOTO AGERPRES
Marcel Vela FOTO AGERPRES
A fost elucidat misterul acordului dintre Biserica Ortodoxă Română şi Ministerul de Interne, care le va permite credincioşilor să meargă la biserică în preajma sărbătorilor pascale. 

Într-o răsturnare completă a ordonanţelor militare şi a interdicţiilor de până acum, MAI a decis să le permită credincioşilor să meargă la biserică încă din joia mare pentru a lua Sfintele Paşti, cu condiţia păstrării distanţei sociale, dar şi să iasă din case pentru a primi lumină de la angajaţii MAI. Se pun astfel, în pericol, toate rezultatele obţinute până acum.

Misterul acordului, elucidat într-un interviu din 2011

Pe vremea când era primarul oraşului Caransebeş, Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat că i-ar fi plăcut să fi stareţul unei mănăstiri, demonstrând astfel încă de atunci apropierea de cele sfinte. 

"Ceea ce, până la urmă, te mobilizează să munceşti cu pasiune şi devotament, este dorinţa de a face din oraşul tau cea mai frumoasă cetate de pe pământ. Daca nu aş fi fost primar, probabil mi-ar fi plăcut să fiu stareţul unei mănăstiri din Munţii Banatului", declara Marcel Vela într-un interviu pentru Formula AS în 2011.

VEZI ŞI NOUĂ ORDONANȚĂ MILITARĂ? Vela, clarificări pentru Paști - VIDEO

Acordul contrazice mesajul preşedintelui Iohannis 

"Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Stați acasă pentru a ne putea recăpăta viața cât mai repede, altfel vom avea un val de îmbolnăviri și de decese foarte mare. Ar însemna ca toate eforturile, toate sacrificiile pe care le-am făcut până acum să fie în van. Nu putem permite niciun pas înapoi în contextul în care avem de-a face cu o răspândire intracomunitară", a precizat Klaus Iohannis într-o declarație de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel