Data publicării:

Miss Nicaragua pune mâna pe coroana Miss Universe 2023

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Sheynnis Palacios din Nicaragua a cicerit titlul de Miss Univers 2023 într-o seară plină de surprize și eleganță.

Într-un spectacol strălucitor care a captivat inimile a milioane de oameni din întreaga lume, Sheynnis Palacios, reprezentanta Nicaragua, a ajuns în vârful gloriei și frumuseții fiind încoronată Miss Univers 2023. Culminarea electrizantă a extravaganzei anuale a frumuseții s-a desfășurat într-o sâmbătă, cu o audiență plină de vedete în San Salvador, capitala aglomerată a El Salvadorului.

Evenimentul grandios, care a inclus reprezentante din 84 de țări, a fost martorul unei competiții acerbe și a unor demonstrații uluitoare de grație și carismă. Anntonia Porsild din Thailanda a ieșit pe locul doi într-o competiție strânsă care a ținut publicul în suspans.

Un juriu de seamă, format din personalități precum modelul Halima Aden, carismaticul participant la "Queer Eye" Carson Kressley, senzația de pe TikTok Avani Gregg și fostele câștigătoare ale titlului de Miss Univers Janelle Commissiong (Miss Univers 1977) din Trinidad & Tobago și Iris Mittenaere (Miss Univers 2016) din Franța, au prezidat peste eveniment.

Seara palpitantă a început prin dezvăluirea celor douăzeci de semifinaliste, selectate în funcție de performanțele lor în competițiile preliminare și de un vot global al fanilor. Cu toate acestea, runda costumului de baie a redus concurentele la 10, marcând eliminarea unor concurente notabile. Miss Nepal, prima candidată "plinuță" care a ajuns în semifinale, și Miss Pakistan, care a ales curajos un burkini drept costum de baie, și-au luat rămas bun la această etapă. Runda următoare, a rochiilor de seară, a redus și mai mult câmpul de concurență.

Tensiunea a crescut pe măsură ce competiția s-a intensificat cu două runde de sesiuni de întrebări și răspunsuri provocatoare, lăsând în final doar trei femei remarcabile în cursă: Palacios, Porsild și a doua locată, Moraya Wilson din Australia.

Într-un moment definitoriu, în timpul rundei finale, Palacios și-a exprimat în mod elocvent admirația pentru filozoafa și feministă britanică din secolul al XVIII-lea, Mary Wollstonecraft, prezentând-o ca pe o pionieră care a spart bariere și a deschis drumul pentru numeroase femei. "Nu există limite pentru femei astăzi", a declarat Palacios printr-un traducător, îmbrățișând spiritul emancipării și al posibilităților nelimitate.

Printre celelalte concurente remarcabile, Miss Columbia, Camila Avella, și Miss Puerto Rico, Karla Guilfú, și-au asigurat locurile în top cinci, în timp ce Athenea Pérez din Spania, membră a top 10, a fost sărbătorită ca Miss Simpatie a concursului.

Palacios preia acum titlul de la R'Bonney Gabriel din SUA, Miss Univers 2022 în funcție, își va lăsa amprenta în analele istoriei acestui prestigios concurs de frumusețe cu grația, inteligența și pledoaria ei fermă pentru emanciparea femeilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel