Misoginia, declarată ca infracțiune motivată de ură în Marea Britanie
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Misoginia, declarată ca infracțiune motivată de ură în Marea Britanie  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Misoginia, declarată ca infracțiune motivată de ură în Marea Britanie / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
În Anglia și Țara Galilor, misoginia va fi declarată drept o infracțiune motivată de ură începând din această toamnă pentru o perioadă de probă, a anunțat o membră a cabinetului lui Boris Johnson.

Poliția din Anglia și Țara Galilor vor desemna misoginia drept o infracțiune motivată de ură începând din această toamnă pentru o perioadă de probă, a anunțat o membră a cabinetului lui Boris Johnson, potrivit CNN.

Anunțul a fost făcut miercuri în parlamentul de la Londra de către Susan Williams, membră a Camerei Lorzilor din partea Partidului Conservator și ministru de stat pentru probleme domestice în cadrul ministerului de interne britanic.

Aceasta a afirmat că executivul condus de Johnson „va cere poliției să identifice și înregistreze orice infracțiuni violente comise împotriva persoanei, inclusiv urmărirea și hărțuirea, precum și infracțiunile sexuale în care victima percepe că au fost motivate de ostilitate din cauza sexului lor”.

Legislația va fi schimbată

Mutarea nu va necesita modificarea legislației britanice întrucât aceasta permite deja clasificarea acestor infracțiuni ca fiind motivate de ură.

Williams a afirmat că motivul pentru care măsura va fi implementată pentru o perioadă de probă ține de faptul nu este sigur că mutarea va garanta o eficacitate mai mare în capturarea și trimiterea în judecată a infractorilor, potrivit unui raport al Comisiei de drept a Marii Britanii, organismul independent care recomandă reforme legislative în Anglia și Țara Galilor.

Numeroase organizații de activiști din Marea Britanie au cerut ca misoginia să fie desemnată o infracțiune motivată de ură însă uciderea lui Sarah Everard a adus revendicările acestora în atenția publică, declanșând o dezbatere despre hărțuirea cu care se confruntă femeile din țara insulară.

Femeia, în vârstă de 33 de ani, a fost dată dispărută în 3 martie după ce a plecat de la locuința unei prietene din sudul Londrei la primele ore ale serii. Rămășițele sale au fost descoperite aproape două săptămâni mai târziu în regiunea Kent din sudul Angliei.

Bărbatul pus sub acuzare pentru răpirea și uciderea sa a fost un ofițer al Poliției Metropolitane din Londra la momentul comiterii crimei. Poliția din Londra s-a confruntat duminica trecută cu un val reacții negative din partea publicului și a politicienilor pentru tacticile brutale folosite pentru dispersarea unui priveghi în aer liber organizat în memoria lui Everard.

Poliția a luat măsuri pentru dispersarea mulțimii întrucât nu autorizase priveghiul organizat sâmbătă seara la Clapham Common din Londra, lângă locul unde Everard a fost văzut ultima dată în viață, citând restricțiile menite să prevină răspândirea coronavirusului. Mutarea de a desemna misoginia drept o infracțiune motivată de ură a fost salutată de activiștii din Marea Britanie, potrivit BizBrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel