Misiune medicală pentru transportul unui pacient cu arsuri. O aeronavă Spartan C-27 J a decolat de la Iași către Germania
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministerul Apărării Naţionale informează că o aeronavă de tip Spartan C-27 J a decolat de la Iași către Germania pentru a transporta un pacient cu arsuri.

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat, joi, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pentru a efectua o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni - Iaşi - Lubeck (Germania), a unui pacient diagnosticat cu arsuri.

”Misiunea, efectuată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a fost aprobată de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr”, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis, joi, Agerpres.

Echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă - Bucureşti, iar transportul de la unitatea spitalicească către aeroport s-a realizat cu o ambulanţă a SMURD.

”Aeronava a decolat de la Iaşi către Lubeck în jurul orei 10,00”, arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel