Misiune economică de promovare a produselor românești din domeniul IT&C în SUA
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Ambasada României la Washington a organizat luni, 10 iunie 2019, o recepţie oficială cu ocazia misiunii economice de promovare a produselor românești din domeniul IT&C în SUA, la care participă 20 de companii din România. Firmele românești participă la evenimentul SelectUSA Investment Summit, care se desfășoară în această perioadă în capitala americană.

La eveniment au participat oficiali ai Administrației SUA, reprezentaţi ai companiilor americane care desfăşoară activităţi în România, experţi din mediile de gândire şi reflecţie din Washington, precum şi o delegaţie a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat condusă de secretarul de stat Paula Pîrvănescu.

Cu această ocazie, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a reiterat angajamentul dintre România și SUA de aprofundare și dezvoltare a Parteneriatului Strategic, în special pe dimensiunea economică. “Dezvoltarea legăturilor economice și comerciale dintre România și Statele Unite reprezintă o prioritate pentru Guvernul României. Dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic și sprijinirea investițiilor sunt o prioritate a mandatului meu, de aceea, nu ezitați să ne solicitați ajutorul, ușa ambasadei fiind deschisă întotdeauna”, a afirmat ambasadorul George Cristian Maior.

La rândul său, secretarul de stat Paula Pîrvănescu, a remarcat participarea de succes a României pentru al doilea an consecutiv la SelectUSA Investment Summit. Secretarul de stat Paula Pîrvănescu a amintit faptul că acum doi ani România și Statele Unite au celebrat 20 de ani de Parteneriat Strategic, iar dezvoltarea dimensiunii economice a acestuia este unul dintre obiectivele ambelor țări,m existând potențial de creștere în acest domeniu.

Despre misiune

Misiunea economică se desfăşoară în cadrul Programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat și este organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în parteneriat cu Asociaţia Patronală a Industriei de Software și Servicii – ANIS. Obiectivele principale ale misiunii sunt: creșterea vizibilității firmelor românești din industria IT&C, unul dintre domeniile în care țara noastră este competitivă pe plan internațional, promovarea produselor românești din domeniul industriei tehnologiilor inovative, identificarea de noi oportunități de afaceri și stabilirea unor parteneriate de lungă durată.

SelectUSA Investment Summit, găzduit de Secretarul SUA pentru Comerț, Wilbur Ross, are loc la Washington, D.C., în perioada 10-12 iunie 2019, și este evenimentul de cel mai înalt nivel dedicat promovării investițiilor străine directe în Statele Unite ale Americii, constituind și o platformă de conectare a companiilor străine cu organizațiile de dezvoltare economică din SUA, în vederea facilitării investițiilor în afaceri și creării de locuri de muncă, arată Ambasada României în SUA într-un comunicat.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel