Mișcarea lui George Simion privind PSD / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
George Simion
George Simion
Jurnalistul Val Vâlcu a observat o tehnică a lui George Simion.

„Am observat o chestie la George Simion. Arată abilități politice. Cine îl sfătuiește ce să facă nu o face rău. De ce spun acest lucru? Pentru că am văzut că nu-i tamponează foarte rău pe PSD-iști. Era într-o emisiune și ataca PSD-ul, dar o făcea așa mai cu fereală, pe principiul că era loc și de mai bine, cumva ca să nu ostilizeze electoratul PSD. Eu așa am înțeles”, a zis jurnalistul Val Vâlcu la DC News și DC News TV, în emisiunea „Nod în papură”.

Iar în lupta pentru alegerile prezidențiale, candidatul AUR are nevoie și de electorat de la PSD.

4. -imagine fara descriere- (geoana-basescu-antonescu_96252800.jpg)

La fel a făcut, în 2009, și Traian Băsescu atunci când nu l-a atacat pe Crin Antonescu în confruntarea Băsescu - Geoană - Antonescu. Traian Băsescu avea nevoie și de voturile celor care îl susțineau pe Crin Antonescu.

3. -imagine fara descriere- (george-simion--scandal-la-ministerul-energiei--il-cauta-pe-virgil-popescu-1_11753000.jpg)

Pe de altă parte, sociologul Alfred Bulai a zis: „George Simion trebuie să se gândească ce vrea să facă în viață. Dacă vrea să fie președinte, trebuie să arate că este un pic mai înțelept, adică trebuie să joace o altă carte. Problema limitei pe care o are AUR nu este legată de critica sau nu la adresa PSD, ci faptul că trebuie să aibă o altă alură care să sugereze un anumit gen de stăpânire a unei scene politice. Extremismul comportamental, adică radicalismul, place la o anumită parte. L-am văzut pe George Simion în câteva emisiuni și mi se pare că este pisicuță cuminte. Dacă intră într-o discuție cu cineva mai dur, mai ales dacă este și femeie, spală cu el pe jos”.

Alfred Bulai: PSD și AUR se bat pe același electorat

„Pe de altă parte, cei de la AUR nu trebuie doar să fie naționaliști, trebuie și să ne propună ceva. Oricum, dacă mă întrebi pe mine, cel mai mare adversar al celor de la AUR este PSD. Vom vedea ce vor face în 2023 când se va schimba scena politică”, a subliniat sociologul Alfred Bulai.

 Un calcul politic pentru anul 2023 la guvernare

Opinia lui Alfred Bulai este că George Simion nu atacă atât de mult PSD pentru că, poate, AUR se gândește la o posibilă alianță la guvernare.

Dialogul pe acest subiect poate fi găsit la minutul 47:

VEZI ȘI: George Simion, scandal la PSD. A venit Poliția - https://www.dcnews.ro/george-simion-scandal-la-psd-a-venit-politia_898790.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel