Mirosurile neplăcute din baie pot fi eliminate cu ajutorul plantelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Mirosurile neplăcute din baie pot fi eliminate cu ajutorul plantelor. Sursa - Pexels
Mirosurile neplăcute din baie pot fi eliminate cu ajutorul plantelor. Sursa - Pexels
Mirosurile neplăcute din baie, provocate de apa stătută din scurgere și de mucegai, sunt greu de eliminat. Aceasta este situația obișnuită în multe băi, care, chiar dacă sunt curate, nu miros a proaspăt.

Totuși, puteți încerca să aduceți în baie plante, care sunt capabile să parfumeze încăperea și să elimine mirosurile neplăcute.

Există unele plante frumoase, care purifică aerul într-un mod natural. Vorbim despre Chlorophytum, numit în mod obișnuit planta păianjen. Planta absoarbe umiditatea și mirosurile neplăcute.

Plante de interior, ușor de întreținut: pot fi ținute în dormitor sau sufragerie

Dacă baia este mică, puteți opta pentru soiuri, care nu ocupă mult spațiu, sau folosi ghivece suspendate.

Bambusul este perfect pentru a fi pus în baie. Elegantă și rezistentă, planta are nevoie de multă apă și un loc ferit de lumina directă a soarelui. Bambusul crește în grădini, dar se poate cultiva și în ghivece. În acest caz, alegeți soiurile pitice.

Bambusul necesită udare abundentă vara și o data pe lună iarna, dar nu-i place stagnarea apei.

Elegant și foarte parfumat este caprifoiul. Această plantă poate fi pusă într-o baie suficient de spațioasă. De fapt, caprifoiul este o plantă cățărătoare care se extinde rapid și are nevoie de un ghiveci mare, de minim 40 cm adâncime. La baza ghiveciului trebuie pusă niște argilă expandată care garantează un bun drenaj, apoi niște îngrășământ organic și, la final, pământ.

Caprifoiul va inunda baia cu un parfum dulce și intens, iar florile sale în culori vibrante, de la galben la roșu, vor înfrumuseța camera.

Curăța toată casă doar cu oțet de mere: este ieftin, rapid și ecologic

Și zambilele își pot găsi un loc într-o baie mică. Au nevoie de o cameră  luminoasă, dar nu trebuie expuse la lumina directă a soarelui. Bulbii se plantează toamna. Zambilele înfloresc în culori vii de la alb la galben, de la albastru la violet și de la roz la roșu. Zambila înflorește primăvara și vă va bucura cu mirosul său îmbătător.

BONUS. Elixir magic pentru creșterea și înflorirea orhideelor: iată cum trebuie să procedezi 

Udați orhideele cu acest elixir și imediat vor apărea tulpini noi, iar frunzele vor deveni mai strălucitoare și cărnoase.

Orhideele sunt flori exotice fragile, care au nevoie de îngrijire atentă și îngrășăminte de calitate. Unul dintre cele mai populare îngrășăminte poate fi preparat cu ușurință acasă. Vorbim despre apă amestecată cu suc de lămâie sau acid citric.

Apa cu lămâie este benefică pentru toate orhideele și va oferi plantelor energie pentru creșterea și înflorire activă.

Cum se prepară apa cu lămâie pentru orhidee

O linguriță de suc de lămâie trebuie diluată într-un litru de apă caldă. Puteți lua și acid citric uscat: 1 gram (mai puțin de jumătate de linguriță) la 1 litru de apă. Nu folosiți apă cu lămâie dacă planta deja înflorește. 

Apa cu lămâie va reînvia rădăcinile plantei și îi va furniza carbohidrații necesari pentru creșterea frunzelor și florilor. 

În plus, sucul de lămâie previne apariția ciupercilor și a mucegaiului pe rădăcini. Dacă udați în mod regulat orhideea în acest fel, atunci planta se va recupera ușor.

Orhideele trebuie udate o dată sau de două ori pe lună cu acest amestec. Deoarece, orhideea este o plantă tropicală, planta nu trebuie udată cu apă rece. Înainte de udare, soluția trebuie încălzită la 30 de grade. 

Arborele banilor va înflori mereu, dacă veți urma aceste sfaturi. Planta atrage prosperitate și succes

Orhideea primește hrană nu doar prin rădăcini, ci și prin frunze. De aceea, este important ca frunzele să fie curate.

O treime dintr-o linguriță de acid citric trebuie diluată într-un litru de apă caldă și amestecată bine. Apoi, cu un tampon de bumbac, înmuiat în soluție, ștergeți fiecare frunză pe ambele părți.  După procedură, planta nu trebuie să stea la soare, altfel se poate arde. Această metodă ajută și la eliminarea prafului de pe frunze, dar și a plăcii albe, care se formează după pulverizarea cu apă plată. 

De asemenea, puteți pulveriza și florile cu soluția de acid citric. Acest lucru se face doar dacă  temperatura aerului din cameră este de cel puțin 24 de grade. Procedura se poate repeta de două ori pe lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel