Mironov, despre un super profesor: Atunci când pleca de la școală, toată clasa se ținea după el. Mi se pare extraordinar. Între timp, a scris peste 60 de cărți / video
Prof. Alexandru Mironov a fost invitat la DC Edu, emisiune realizată de Sorin Ivan, decan, director revista Tribuna Învățământului, unde a vorbit despre modalitățile prin care un profesor îi poate stimula pe elevii săi, menționând faptul că organizarea timpului liber al elevului îl poate ține pe acesta departe de probleme.
Prof. Alexandru Mironov este un fost ministru al Tineretului și Sportului din perioada 1993 - 1996 și a fost invitatul DC News cu ocazia unei emisiuni destinate educației, iar invitatul a vorbit de această dată și despre modalitățile prin care profesorii pot și trebuie să capteze atenția copiilor.
Problema educației din România a guvernat în marea parte a anului trecut, atunci când profesorii din învățământul preuniversitar au ieșit în stradă de mai multe ori.
Cu toate acestea, Planul bugetului pe anul 2024 indică fonduri record pentru Educație, măsură însoțită și de mărirea salariilor cadrelor de învățământ.
Prof. Mironov este un pasionat de SF în timpul liber, iar în urmă cu mulți ani a cunoscut un tânăr ce avea să devină profesor la Cernavodă, la un liceu, cu tineri de clasa a 9-a - una dintre cele mai greu de stăpânit vârste; tânărul profesor captase atenția elevilor prin pasiunea sa față de genul literar SF.
„Aveam un elev care venea și la cenaclu de SF și care, când a terminat facultatea și a fost trimis profesor, din Craiova la Cernavodă, el le-a făcut imediat capul mare elevilor de clasa a 9-a. Asta e partea de adolescență destul de greu de ținut în mână, I-a umplut de astronave, de planete încă necucerite, de roboți, încât atunci când pleca de la școală acasă, toată clasa se ținea după el. Mi se pare extraordinar. Între timp, a scris peste 60 de cărți, acum are vreo 60 de ani”, a spus invitatul emisiunii, profesorul Alexandru Mironov.
Copiii pot fi feriți de pericole prin organizarea timpului liber
„În mintea generației mele școala înseamnă ceva posac. Adică disciplină, rigoare, pedepse , recompense ori asta nu se mai poate astăzi. De aici înseamnă că adolescenții ne-au scăpat din mână. Trebuie să se întâmple asta sau nu? Îi lăsăm să facă așa? O singură cerință am eu: timpul lor liber să fie organizat. Așa era înainte și mergea foarte bine.”, a mai spus prof. Mironov.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News