Mirela Voicu, despre Draga Olteanu Matei: Au fost momente grele. Era pregătită pentru plecarea sa
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mirela Voicu a transmis un mesaj emoționant după ce actrița Draga Olteanu Matei a încetat din viață la spitalul Sfîntul Spiridon din Iași.

Mirela Voicu, realizatorul emsiunii „Voi cu Voicu”, a spus, miercuri dimineață, la Antena 3: „Am avut onoarea de a fi prietena ei. Și nu exagerez când spun asta, am petrecut și câteva concedii împreună la Piatra Neamț. Vorbeam la telefon de cel puțin două, trei ori pe lună. Era pregătită pentru plecarea sa, pentru că a suferit foarte tare după soțul ei. Au fost momente grele. (...) Nu îi era deloc teamă de această trecere, ci o privea ca pe o ocazie de a-și revedea soțul.”

Actrița a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1956 iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa "Ziariștii" de Alexandru Mirodan.

De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: "Coana Chirița" după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița - 1986 și Chirița la Iași 1987), "Gaițele" de Kiritescu (1977), "Căruța cu paie" de Mircea Ștefanescu, "Hagi Tudose" de Barbu Ștefănescu Delavrancea, "Domnișoara Nastasia" de G.M. Zamfirescu, "Pisica în noaptea de Anul Nou" de D.R. Popescu, "Autorul e în sală" de Ion Baiesu etc.

Pe scena Teatrului Național a mai jucat în "Azilul de noapte" de Maxim Gorki, în "Crima pentru pământ", o dramatizare după romanul cu același nume al lui Dinu Săraru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel