Data publicării:
Mirela Vaida, mesaj pentru Guvern: Cu ce au greșit copiii noștri ca să plătească pentru lipsa voastră de competenţă?
Mirela Vaida a transmis un mesaj dur la adresa autorităților. Vedeta nu a mai rezistat.
"Cu ce au greşit nişte copii?"
"De ce unii încep școala fizic iar alţii rămân acasă, în online, cu ochii mijiţi în calculator sau laptop (dacă le au şi pe astea, că ştim că mulţi copii devaforizați nu au nici măcar curent electric), de ce ne faceţi victime colaterale pe noi, părinţii şi copiii noştri? Dacă unele cadre didactice s-au vaccinat sau nu este fix alegerea lor! Fiecare e stăpân pe viaţa şi pe corpul lui! Vă spune una care s-a vaccinat şi cu doza a 3-a dar care nu îi judecă pe cei ce n-au făcut-o! Ce legătură are asta cu procesul de educare şi de învăţare? Cu ce au greşit nişte copii care fix acum învaţă deprinderile şi motivaţiile mersului la şcoală? Cum îi explic eu copilului meu de 6 şi celuilat de 5 ani că el nu merge mâine la şcoală, dar vecinul lui merge? Ce să fac? Să dau vina pe învăţător sau educator? Să îl fac duşmanul copilului? Să îi zic că din cauza lui copilul meu nu va învăţa să scrie sau să citească şi nu îşi va vedea colegii?
"Ați aruncat pisica neagră în comunitatea părinți-școală"
Este obligatorie vaccinarea? Nu! Atunci de ce foloseşti aceste măsuri de pedeapsă asupra noastră, cadre didactice, părinţi şi copii? De ce nu aţi anunţat aceste măsuri în urmă cu 2 săptămâni, înainte de vacanţă, astfel încât cine voia să se vaccineze, dintre cadrele didactice, să aibă şi timp să o facă? E normal să aflăm vineri seara că, de luni, aproape jumate din şcolile din România vor funcţiona online? Cu ce drept vă bateţi joc, totuşi, de soarta acestor copii? N-aţi vrut decât să aruncaţi pisica neagră în comunitatea părinți-școală, să ne spălăm noi pe cap cu ceea ce n-aţi fost în stare să reglementaţi într-un an şi jumătate! Nu v-aţi asumat nicio decizie şi ne-aţi lăsat pe noi să ne războim cu nevaccinaţii din şcoli!
"Aveţi pe conştiinţă o întreagă generaţie de elevi "
Domnilor, aveţi pe conştiinţă o întreagă generaţie de elevi care nu a înţeles nimic din ultimii 2 ani! În unele localităţi cu indice de 15 la mie începe şcoala fizică, de exemplu, iar în localităţi cu 8 la mie se stă acasă, pentru că că nu s-au vaccinat încă 2 sau 3 cadre didactice dintr-o şcoală comunală! Este normal? Este logic? Este moral? Şi pentru ce perioadă va funcţiona această hotărâre de Guvern? Dacă nu vor să se vaccineze unele cadre didactice, din varii motive, niciodată, ne ţineţi în online până la vacanţa mare? Vă întreb ca un părinte, fiică de cadru didactic vaccinat şi el cu doza 3, dar care se gândeşte doar la asta: cu ce au greşit copiii noştri ca să plătească pentru toată lipsa voastră de competenţă?", a scris Mirela Vaida, duminică, pe pagina sa de Facebook.
Teste în şcoli
"Vom avea de săptămâna viitoare teste în școli. Testele sunt o cale prin care putem să evităm închiderea școlilor. Fac apel de pe acum la părinți să accepte aceste teste, sunt non-invazive, pe bază de salivă”, spune ministrul.
Întrebat cine a stabilit procentul de 60%, Cîmpeanu a spus că s-a pornit de la 70% - pragul stabilit de Organizația Mondială a Sănătății pentru imunitatea de grup -, dar pragul de 70% ar fi trebuit să ia în considerare și persoanele trecute prin boală: „având în vedere că este foarte greu să monitorizezi persoanele trecute prin boală, am coborât plafonul de la 70% la 60% de comun acord cu autoritățile sanitare, înțelegând că este o măsură tranzitorie spre 70% rată de vaccinare”.
În ce privește școala online, Cîmpeanu declară că este contrazis de un grup foarte mare de persoane care nu înțeleg că un milion din cei 3 milioane de copii din țară învață în mediul rural, unde există o problemă cu viteza de transfer: „eu personal, ca ministru al educației, intru zilnic în 2 - 3 videoconferințe cu alte instituții, tot din București, și nu am nicio transmisie fără întreruperi. Atunci gândiți-vă cum este într-un sat din munți accesul la internet, presupunând că au echipamente și nu au toți, presupunând că au profesor formați și nu au toți - 1 din 5 profesor este format -, presupunând că există conținut digital și nu există, că am putea să evaluăm online și nu există nicio platformă de evaluare online care să îți garanteze că ai evaluat elevul pe care trebuie să îl evaluezi. De aceea mă opun în acest moment predării online. Nu suntem pregătiți, chiar dacă s-au făcut eforturi și s-u înregistrat progrese, nu suntem pregătiți”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News