Mirela Călugăreanu, despre REFORMA ANAF: Planurile în relația cu cetățeanul. ”Este DATOARE”
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Mirela Călugăreanu, președintele ANAF, a vorbit, în cadrul dezbaterii DCMedia Group, despre prioritățile pe care le are agenția.

„Aș dori să subliniez că reformele ANAF vizează două mari aspecte: relația cu cetățeanul și simplificarea conformării, pentru că este un lucru bine știut, cei mai mulți cetățeni sunt de bună-credință și doresc să se conformeze, de aceea ANAF este datoare să arate respectul pentru contribuabilii care vor să își plătească taxele prin servicii de calitate. Al doilea aspect major îl reprezintă eficientizarea colectării veniturilor bugetului general consolidat, alinierea la media europeană din această perspectivă.

Din punct de vedere al eficienței colectării, apreciem că acest lucru se poate numai prin sprijinirea conformării pe de-o parte, pe de altă parte, prin prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. Efectele așteptate sunt reprezentate de reducerea decalajului fiscal, mai ales în zona TVA, de reducerea ratelor fiscale și de creșterea veniturilor colectate de ANAF ca și pondere în PIB. 

În ceea ce privește conformarea fiscală și combaterea evaziunii fiscale este clar că rolul este al ANAF. Cum poate îndeplini ANAF acest rol? În primul rând, reformarea agenției prin digitalizare reprezintă o direcție de acțiune esențială. Dar alături de digitalizare este necesară implementarea unei strategii și a unui management modern, a resurselor umane pe care ANAF le are: pe de-o parte, dezvoltarea competențelor și, pe de altă parte, întinerirea aparatului pe care ANAF îl are”, a precizat președinteleANAF, Mirela Călugăreanu, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul evenimentului "Digitalizarea României, prioritate ZERO! Editia a II-a".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel