Mirel Rădoi, mesaj clar: Halep dacă a făcut ceva trebuie să spună, dacă nu, să caute în jurul ei vinovaţii!
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 27 oct 2022, 23:52
WhatsApp
Mirel Rădoi, mesaj clar: Halep dacă a făcut ceva trebuie să spună, dacă nu, să caute în jurul ei vinovaţii!
Mirel Rădoi, mesaj clar: Halep dacă a făcut ceva trebuie să spună, dacă nu, să caute în jurul ei vinovaţii!
Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Mirel Rădoi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, comentând cazul de dopaj al Simonei Halep, că dacă aceasta a greşit trebuie să spună, iar în caz contrar ea trebuie să caute vinovaţii în jurul ei.

"Pentru mine lucrurile sunt simple, e vorba despre adevăr. Dacă a făcut ceva trebuie să spună, dacă nu, să caute în jurul ei vinovaţii. Cine a încercat ceva, să plătească. Şi noi în trecut când veneam la echipa naţională, gelul de păr şi pasta de dinţi dacă le schimbam, trebuiau să treacă pe la medicul Pompiliu Popescu. Orice produs schimbai trebuia să-l arăţi şi să îl verifice pe o listă, ca să nu conţină anumite lucruri. Deci în momentul ăsta şi Simona face lucrurile astea şi probabil că toată medicaţia era asigurată de către doctor că este în regulă", a afirmat fostul internaţional Mirel Rădoi.

Simona Halep, testată pozitiv la un control antidoping



Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, la 21 octombrie, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat.

Astăzi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, lucru care a venit ca cel mai mare şoc al vieţii. În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte şi este total împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii aşa de nedrepte, mă simt confuză şi trădată. Voi lupta până la sfârşit pentru a dovedi că nu am luat conştient substanţa interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală, a spus Halep.

Nu este vorba de titluri sau bani. Este despre onoare şi despre iubirea pe care am dobândit-o pentru jocul de tenis în ultimii 25 de ani



Simona Halep, câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a subliniat că în acest caz nu este vorba de titluri şi bani, ci de onoarea sa: Nu este vorba de titluri sau bani. Este despre onoare şi despre iubirea pe care am dobândit-o pentru jocul de tenis în ultimii 25 de ani.

Simona Halep, o jucătoare română de tenis de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP), a anunţat, vinerea trecută, Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA), citată de Reuters.

Proba a fost împărţită în două şi analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), a menţionat ITIA, precizând prezenţa substanţei a fost confirmată la contraexpertiză.

Halep, care ocupă în prezent locul 9 în clasamentul mondial, a fost testată pozitiv la US Open, potrivit APA, românca fiind învinsă în primul tur la New York de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

Citește și - Dacă procesul de doping se prelungeşte, ar putea însemna finalul carierei Simonei Halep, spune fostul antrenor Adrian Marcu

Fostul antrenor al Simonei Halep, Adrian Marcu, a declarat, joi, că pentru jucătoarea română, depistată pozitiv cu roxadustat la un control antidoping, acesta ar putea fi finalul carierei dacă procesul se va prelungi foarte mult.

Întrebat dacă acest caz ar putea însemna finalul carierei pentru Simona Halep (31 de ani), Marcu a răspuns:

'Dacă se prelungeşte foarte mult procesul, da, normal că ar însemna asta. Mai ales dacă nu poate să facă mare lucru şi va fi o suspendare. Nu cred că va fi uşor, mai ales că până la sfârşitul anului nu joacă, pierde nişte puncte, apoi la începutul anului viitor iar nu ar juca şi iar va pierde nişte puncte. Deci dacă ajunge prin martie-aprilie la un 70-80 în clasament îi va fi foarte greu să reia toată munca asta titanică. O audiere trebuie să fie destul de curând am înţeles, dar cât durează acest întreg proces nu ştiu. Am vorbit cu ea, normal, doar am fost cu ea nişte perioade de timp. Pentru mine nu e o sportivă, este un bun naţional. Deci nu putem să tratăm acest subiect doar că Simona Halep e suspendată două luni... Nu e vorba de asta, e vorba despre practic distrugerea unei cariere bazată pe muncă onestă şi competitivitate'. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?