Mirel Rădoi, despre naţionala de seniori - Nu e imposibil să câştigi în Spania, dar aproape imposibil
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Antrenorul echipei naţionale de fotbal tineret a României, Mirel Rădoi, consideră că selecţionata de seniori ar trebui să ia toate măsurile pentru a câştiga partida cu Suedia de pe teren propriu, pentru că este aproape imposibil să se impună în deplasare cu Spania.

"E clar că vom avea mingea, pentru că e singura noastră şansă de a câştiga. Din punctul meu de vedere, nu ai nimic de pierdut, şansele noastre sunt minim 4 puncte. Şi cred că e mai uşor să baţi Suedia decât în Spania. Dacă faci egal cu Suedia, să te duci să câştigi în Spania nu e imposibil în fotbal, dar aproape imposibil. Mie Norvegia mi s-a părut mult mai puternică ofensiv decât Suedia. Pentru că sunt jucători care ajung mult mai rapid la poarta adversă. Dar defensiv, Suedia mi se pare mult mai puternică decât Norvegia", a declarat Rădoi în cantonamentul de la Buftea.

Referitor la alcătuirea echipei pentru meciul cu Suedia, Rădoi spune că selecţionerul Cosmin Contra va întâmpina probleme, având mai mulţi jucători de valori apropiate pe aceleaşi posturi: "E greu să alegi pentru că sunt patru jucători care pot juca numărul 10, e foarte greu de ales chiar şi pentru Cosmin Contra, dar sunt sigur că zilele astea se va decide. E greu pentru mine să-i dau un sfat lui Ianis Hagi, poate mai bine ar fi să ia de la taică-său. În momentul de faţă lui Ianis îi lipsesc minutele, dar Ianis e un jucător care va avea şi evoluţii mai bune când va juca mai mult. Când apelezi 15 minute la el, e greu să-ţi aducă un plus. El are nevoie de continuitate acum.

În opinia lui Mirel Rădoi, viitorul selecţioner al României în cazul în care Cosmin Contra va renunţa la post, ar trebui să fie Dan Petrescu, de la CFR Cluj.

"Dan Petrescu este pe primul loc, este la un singur punct de a se califica în primăvara europeană şi cred că în momentul de faţă, dacă nu va continua Cosmin Contra este cel îndreptăţit să fie noul selecţioner al României. Eu, nu. V-am spus motivele mele. În momentul în care vii la echipa de seniori a României ai un obiectiv foarte clar, calificarea. Eu sunt preocupat acum de alte lucruri. Dacă ar fi să vin, nu ar fi primul gând să calific naţionala, vreau ca echipa să joace cât mai spectaculos. Ăsta ar fi primul obiectiv. Şi nu poţi veni la echipa naţională să pierzi cu 3-0 dar să joci frumos. Nu va accepta nimeni", a mai spus Mirel Rădoi.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte în ultimele două partide din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2020 selecţionata Suediei, vineri, 15 noiembrie (ora 21:45), pe Arena Naţională din Capitală şi reprezentativa Spaniei, luni, 18 noiembrie (ora 21:45), pe Stadionul Wanda Metropolitano din Madrid.

După opt partide disputate, România ocupă locul 3 în Grupa F a preliminariilor, cu 14 puncte, şi are nevoie de o victorie în partida cu Suedia şi un rezultat de egalitate cu Spania pentru a se califica la EURO 2020. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel