Mirel Rădoi, concluzii după meciurile cu Spania și Danemarca
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Mirel Rădoi, concluzii după meciurile cu Spania și Danemarca. foto: FRF
Mirel Rădoi, concluzii după meciurile cu Spania și Danemarca. foto: FRF
Mirel Rădoi vrea ca fiecare jucător să arate că merită să fie în lotul pentru EURO.

Mirel Rădoi, selecţionerul echipei naţionale de fotbal U-21 a României, s-a declarat mulţumit de prestaţia fotbaliştilor săi în turneul de pregătire din Spania şi a precizat că vrea ca fiecare jucător să demonstreze că merită să facă parte din lotul pentru Campionatul European din Italia.

'Din punct de vedere al strategiei pe care am avut-o, aspectele tactice le-am acoperit, cu un minus în partida cu Spania. Cu Danemarca, însă, mi-au plăcut primele 80 de minute. În finalul meciului a fost haos, toată lumea voia să marcheze şi ne-am pierdut organizarea. E normal ca jucătorii să îşi dorească să arate că merită să fie la Euro, dar ei ar trebui să ştie că vreau ca fiecare să demonstreze în cadrul echipei că merită să facă parte din acest grup şi că valoarea individuală trebuie să fie pusă în colectiv. Altfel, nu vom avea succes, indiferent ce adversar vom întâlni. Unul dintre planurile noastre a fost ca, înfruntând Danemarca, formaţie pe care o vom întâlni şi în preliminariile viitoare, să oferim câteva minute jucătorilor ce se află în vederea mea pentru campania ce va începe în toamnă', a spus Rădoi, conform site-ului oficial al FRF.

Privim cu speranţă spre Euro 2019

Jucătorul Florinel Coman speră ca echipa naţională de tineret să arate din ce în ce mai bine până la debutul întrecerii europene: 'Privim cu speranţă spre Euro, ne-am pregătit foarte bine în ultima săptămână. Am făcut lucruri bune în aceste două amicale. Sigur că mai sunt lucruri de pus la punct, dar o luăm pas cu pas şi sper să arătăm şi mai bine la startul turneului final. Nu simţim nicio presiune, nu avem nimic de pierdut. Ne ducem în Italia să jucăm cel mai bun fotbal al nostru'.

Marcatorul golului din partida amicală cu selecţionata Danemarcei, Denis Drăguş, a afirmat că la naţionala de tineret concurenţa a crescut foarte mult. 'Mă simt bine, mă bucur că am înscris golul decisiv cu Danemarca şi că am câştigat. Zâmbesc pentru că sunt bucuros că am marcat, aveam nevoie de această reuşită. Consider că oricine vine aici, la echipa naţională, trebuie să dea totul. Concurenţa e mare şi trebuie să demonstrezi că meriţi tricoul. De când există regula U21 sunt şi mulţi jucători cu meciuri în Liga 1', a spus Denis Drăguş.

Meciurile din Spania

Selecţionata de fotbal Under-21 a României a învins formaţia Under-20 a Danemarcei, cu scorul de 1-0 (1-0), luni, într-un meci amical disputat în Spania, la Marbella Football Center. Însă, în prima partidă a turneului de pregătire din Peninsula Iberică, naţionala de tineret a României a fost învinsă joi de echipa similară a Spaniei, cu 1-0, la Granada.

Reprezentativa de tineret va evolua la EURO 2019, în Italia şi San Marino, în Grupa C, alături de Anglia, Franţa şi Croaţia. Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie.

Citește și:

România U21 - Danemarca U20 rezultat final în meci amical

Vrei să vezi meciurile UEFA 2020? Biletele au fost puse în vânzare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel