Mireille Radoi, premiu pentru volumul „Eroinele României Mari. Destine din linia întâi”.
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Mireille Radoi a primit premiul „Erou Sublocotenent Ioan R. Marinescu” pentru volumul „Eroinele României Mari. Destine din linia întâi”.

Miercuri, 20 martie 2019, în cadrul Festivității de decernare a Premiilor Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, ediția a V-a, volumul „Eroinele României Mari. Destine din linia întâi” a obținut premiul „Erou Sublocotenent Ioan R. Marinescu”. Premiul a fost înmânat președintelui Fundației Universitare „Carol I”, Conf. univ. Dr. Mireille-Carmen Rădoi, în calitate de director al proiectului care s-a materializat în acest volum.

Eroinele României Mari. Destine din linia întâi” şi-a propus să aducă un omagiu infinit participării femeilor române la evenimentele derulate în timpul Primului Război Mondial. Volumul a apărut anul trecut, sub coordonarea științifică a doamnei prof. univ. Dr. Adina Berciu Drăghicescu, la editura Muzeului Național al Literaturii Române.

Un mare război reprezintă un fapt social total, care nu lasă în afara sa niciun segment indiferent de vârstă, venituri, categorie socială și- cu atât mai puțin- gen. Româncele, cu înțelepciune, intuiție, curaj și viziune, s-au implicat în războiul de întregire a neamului, atât înaintea frontului (prin acțiuni civice, de strângere de fonduri și negocieri); pe linia frontului- efectiv, cu arma în mână sau îngrijind răniții pe câmpurile de bătălie și în spatele frontului”- a declarat Conf. univ. Dr. Mireille-Carmen Rădoi, președinta Fundației Universitare „Carol I”.

Festivitatea de decernare a Premiilor Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria”, a oferit numeroase premii celor mai valoroase lucrări de istorie militară şi memorialistică de război apărute în anul 2018. Această manifestare anuală este un omagiu şi un act de dreptate adus de Asociaţia Naţională Cultul Eroilor “Regina Maria” memoriei prea îndelung vitregite a eroilor români, trupă şi ofiţeri în egală măsură, care şi-au pierdut viaţa sau, adeseori, cu şi mai multă cruzime, şi-au pierdut identitatea și locul în memoria colectivă, arată un comunicat al organizatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel