Mircovici: Înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind coloanele oficiale, fără obiect
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Propunerea grupurilor parlamentare PNL şi Naţional Democrat referitoare la înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind modul în care sunt asigurate echipajele de însoţire a coloanelor oficiale rămâne fără obiect în condiţiile în care a a fost sesizat DNA-ul pe această temă, a declarat miercuri secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici, după şedinţa Biroului permanent. 

El a precizat că Parlamentul o să ia în discuţie o astfel de problemă după ce se pronunţă Justiţia.

'Scrisoarea domnului Tiberiu Niţu face fără obiect discuţia pe care o propusese PNL vizavi de modul în care se folosesc aceste lucruri, întrucât a fost sesizată şi o acţiune în Justiţie, fiind sesizat DNA-ul pe această temă. Urmează ca Parlamentul să ia în discuţie o astfel de problemă după ce se pronunţă Justiţia', a precizat Mircovici, citat de Agerpres.

[citeste si]

'Prin ordonanţa procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti din data de 3.11.2015 s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, unde dosarul a fost înregistrat sub nr. 550/P/2015. După analizarea materialului probator, procurorul din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a dispus declinarea cauzei în favoarea DNA, apreciind că în cauză există indicii de săvârşire a infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 13 din Legea nr.78/2000, raportat la modul de constituire şi folosire a coloanelor oficiale ale ministrului afacerilor interne', a precizat procurorul general Tiberiu Niţu în scrisoarea adresată Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Solicitarea înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă privind modul în care sunt asigurate echipajele de însoţire a coloanelor oficiale, respectiv condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care solicită astfel de servicii, precum şi respectarea prevederilor legale de către instituţii şi persoane desemnate în acest sens a survenit în contextul în care Bogdan Gigină, agent şef adjunct în cadrul Brigăzii Rutiere, a murit în timp ce însoţea coloana oficială a fostului vicepremier Gabriel Oprea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel