Mircea Toma - Monica Gubernat, replici în CNA despre Mircea Badea după sesizarea Adei Solomon care s-a terminat prost / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mircea Badea
Mircea Badea
Producătoarea de film Ada Solomon i-a făcut sesizare la CNA lui Mircea Badea. Privind această reclamație, au fost cinci voturi pentru somație în urma emisiunii. Dorina Rusu, Cristina Pocora, Oana Dincă, Mircea Toma și Răsvan Popescu au votat „pentru”.  Propunerea nu a trecut. Așadar, sesizarea Adei Solomon s-a terminat prost pentru ea în sensul că nu a avut efect.

În luna octombrie a anului 2021, după ce regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT, Mircea Badea a făcut mai multe comentarii. Printre altele, Mircea Badea a citat dintr-un comunicat DIICOT despre acest caz: „100 de persoane anchetate, prejudiciu de 9.970.344 lei”. Aici puteți consulta comunicatul care o viza și pe Ada Solomon, fiind printre cele 100 de persoane anchetate de DIICOT.

Nicio sancțiune pentru Mircea Badea după sesizarea Adei Solomon

Mircea Toma, membru CNA, în cadrul ședinței privind sancționarea emisiunii „În gura presei”, a spus că l-a deranjat faptul că Mircea Badea a pus „o sumă mare în cârca unei singure persoane”.

„Opinia se termină acolo unde sunt invocate fapte. Asta s-a întâmplat chiar pe finalul discursului său. Mircea Badea a pus o sumă mare în cârca unei persoane. Aici nu poate fi apărat. În rest, tot ce a spus sunt opinii, da”, a spus Mircea Toma.

Monica Gubernat, membră CNA, l-a contrazis: „Mircea Badea doar a citat. Nu a pus el sume în cârca nimănui. S-a vorbit despre Ada Solomon într-un context. Nu a făcut acuzații. A pus povestea într-un context”.

„Dar acolo scrie de 100 de persoane cu prejudiciul de 9.970.344 lei. Unde sunt celelalte 99 persoane?”, a spus Mircea Toma.

„Păi el nu a vrut să o acuze pe ea. Mircea Badea doar a pus într-un context povestea Adei Solomon. Nu a acuzat-o de nimic”, a continuat Monica Gubernat.

VEDEȚI AICI ȘEDINȚA CNA DACĂ NU SE DESCHIDE CORECT PRIMUL LINK. Subiectul cu Mircea Badea este spre finalul ședinței.

Ce spunea Mircea Badea în 2021 despre această speță

În luna octombrie a anului 2021, după ce regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT, Mircea Badea a făcut mai multe comentarii.

"Mi se pare important un subiect, vreau să intru mai în amănunt. Vă citesc de pe Digi 24, ca să nu fie probleme de niciun fel. Regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani. (...) Faptele sunt mai vechi, din perioada 2013 - 2015, şi au legătură cu finanţări obţinute de mai multe case de filme, printre care şi Castel Film, de la Centrul Naţional al Cinematografiei, o parte din bani fiind spălaţi prin firme fantomă. Corneliu Porumboiu şi Ada Solomon au calitatea de suspecţi. În dosar ar mai fi implicaţi şi alţi regizori şi producători de film.

Cu domnul Corneliu Porumboiu nu am absolut nicio problemă. Din ce știu eu, nu e hastagist. Imediat o să vedeți de ce mă interesează această știre foarte mult. Deci, domnul Porumboiu nu a fost, din ce știu eu, hastagist, doamna Ada Solomon, da.", a spus atunci, printre altele, Mircea Badea. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel