Mircea Hava, despre demiterea lui Alin Nica de la șefia PNL Timiș: Pe dinafară pare o execuție, dar dacă luăm informațiile din interior...
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Europarlamentarul Mircea Hava a vorbit despre faptul că Alin Nica a fost dat afară de la conducerea PNL Timiș.  

Conducerea Partidului Național Liberal a votat, marți, demiterea lui Alin Nica de la conducerea PNL Timiș. Această decizie ar fi fost luată după ce acesta a criticat public conducerea partidului pentru alianța cu PSD la alegerile locale și a amenințat că pleacă la alt partid.

Europarlamentarul PNL Mircea Hava a fost întrebat astăzi la Antena 3 CNN dacă e haos în coaliție și dacă înlăturarea lui Nica este o execuție, așa cum susțin unii.

"Eu nu am văzut niciun haos și nicio chestiune gravă în interiorul Partidului Național Liberal, sunt chestiuni normale care se petrec. Nu și le dorește nimeni, dar în momentul în care vrei să faci politică pe termen lung și vrei să faci politică pentru partid, pentru oameni, nu pentru un anumit om.... Ceea ce a fost la Timișoara a fost rezultatul unor ani de conflicte pe care de altfel le știe foarte bine toată lumea, și acum rezultatul unor analize sociologice, sondaje făcute serios, au dus la această concluzie.

Mircea Hava: Politica se face câteodată, din păcate, și cu lucruri de genul acesta

Partidul n-a avut altceva de făcut decât să ia o hotărâre și această hotărâre știți prea bine că s-a luat, nu are sens să vă mai spun și eu care este hotărârea pentru că o știți cu toții. Da, pe dinafară pare o execuție, dar dacă luăm informațiile din interior, nu a fost nicio execuție, a fost pur și simplu o aducere a lucrurilor acolo unde trebuiau. Politica se face câteodată, din păcate, și cu lucruri de genul acesta, în momentul în care vrei să faci politică pe termen lung. În Timișoara, ca să câștigăm, ca să câștige coaliția, pentru că suntem într-o coaliție și trebuie să ne purtăm ca niște oameni care știu să trăiască într-o coaliție, au un țel comun, au un program comun, deci totul trebuia făcut în acest mod.

Domnul Nica poate nu a înțeles, poate a înțeles prea puțin, poate a avut alt fel de sfătuitori, poate s-a ancorat prea mult în spiritul Timișoarei. Spiritul Timișoarei este spiritul Timișoarei și nu este a niciunui individ oarecare din Timișoara. Eu vă spun sincer că îmi pare rău, mai ales că îi cunosc pe toți actorii, însă sunt sigur că altă soluție nu era și că partidul a judecat bine", a declarat Mircea Hava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel