Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, despre războiul Rusiei în Ucraina, România și securitatea în Marea Neagră | Interviu DC News
Autor: Ioana Dinu | Publicat pe: 29 noi 2022, 13:35
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu DEFENSE ROMANIA / DCNEWS
Foto: Crișan Andreescu DEFENSE ROMANIA / DCNEWS
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, în marja ministerialei NATO de la București, a discutat despre războiul neprovocat generat Rusia în Ucraina, dar și despre rolul României la Marea Neagră.  

În cadrul evenimentului Aspen GMF Bucharest Forum 2022, secretarul general adjunct al NATO a discutat în exclusivitate cu DefenseRomania despre securitatea din regiune.

Interviul va fi difuzat azi, 29.11.2018, de la ora 18:00, atât pe DefenseRomania, cât și pe platforma DC News.

În cadrul dialogului, Mircea Geoană va vorbi despre ministeriala NATO care are loc la București în aceste zile, dar și despre importanța Mării Negre, în contextul în care la summit-ul de la Madrid din această vară a fost recunoscută importanța strategică a Mării Negre.

Înaltul oficial român va discuta și despre provocările de securitate cu care se confruntă Republica Moldova, stat dependent energetic de Federația Rusă, care nu e membru NATO și care a cunoscut o serie de incidente deosebit de grave, după ce o rachetă rusească interceptată de Ucraina a căzut pe teritoriul ei iar alte rachete rusești au survolat ilegal teritoriul Republicii Moldova.

Nu în ultimul rând, Mircea Geoană va aborda subiectul agresiunii ruse din Ucraina și modul în care NATO va putea ajuta Ucraina în contextul iernii și în contextul strategiei ruse de a lovi infrastructura critică ucraineană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?