Data publicării:

Mircea Geoană s-a întâlnit cu Emmanuel Macron la Paris - Foto

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-a întâlnit la Paris cu președintele Franței Emmanuel Macron.

'Încântat să îl reîntâlnesc pe președintele francez Emmanuel Macron, la Paris, la finalul unei zile dedicate discuțiilor privind apărarea aeriană integrată a spațiului european și întâlnirilor cu industria de apărare transatlantică. Mai sunt trei săptămâni până la Summit-ul de la Vilnius și deciziile referitoare la modernizarea și întărirea posturii NATO pe Flancul Estic și apărarea întregului teritoriu aliat sunt extrem de importante.', a scris Mircea Geoană, pe pagina sa de Facebook.

Citește și - Ascensiunea Chinei. Geoană anunță o schimbare de discurs: Acest echilibru va domina următoarea parte a secolului 21 / Șansă pentru România / video

Mircea Geoană a vorbit despre ascensiunea economică și miliară a Chinei și configurația de putere mondială din secolul XXI.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a fost invitat la DC News, unde a vorbit despre ascensiunea Republicii Populare Chineze și competiția cu Statele Unite ale Americii:

„Ar trebui să ne îngrijoreze ascensiunea aceasta a Chinei?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Este un fapt și este evident că noi nu dorim o relație de confruntare cu China, nu acesta este interesul. Vorbim tot mai mult, în loc de decoupling (decuplarea) economică și strategică de China, de derisking (eliminarea riscurilor), de a limita zona de risc în relația de super dependență față de China în anumite zone.

Cred că vizita pe care secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, o va avea la Beijing în următoarea perioadă va clarifica o manieră de concurență acerbă - va fi concurență, China e o superputere care vrea să ajungă la vârf și are un model de putere pe care vrea să-l impună la nivel mondial - dar relațiile economice, politice, lupta împotriva schimbărilor climatice etc. vor fi constructive.

Acest echilibru între competiție și prudență va domina probabil următoarea parte a secolului XXI“, a spus Geoană. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel