Data publicării:

Mircea Geoană: "Obligația zero a președintelui este să mențină pacea în România"

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Mircea Geoană a explicat în detaliu care este obligația principală a președintelui.

„Obligația numărul zero a președintelui este să mențină pacea în România, să asigure independență, suveranitate, integritate teritorială”, a declarat Mircea Geoană, candidat independent la Președinție, joi seară, în emisiunea „Actualitatea” de la B1 TV. 

„S-a mai întâmplat ceva în acești ultimii ani de zile, mai ales de la începutul războiului în Ucraina, începutul pandemiei și acestei convulsii la nivel internațional.

Astăzi, președintele are obligația numărul zero să mențină pacea în România, să asigure independență, suveranitate, integritate teritorială. Asta este funcția numărul zero a unui președinte. Numărul zero. Da?

"Rolul președintelui, fără să interfereze dincolo de limita Constituției cu guvernul, are un rol și o responsabilitate pe ceea ce înseamnă securitatea națională în sens extins"

Dar problema este că definiția securitățiii astăzi nu mai este cea doar de militară sau de informații militare sau de natură inteligence”, a spus Mircea Geoană. 

El a punctat că la fel de importante sunt și securitatea energetică, cibernetică, agroalimentară, climatică.

„Și atunci, automat, rolul președintelui, fără să interfereze dincolo de limita Constituției cu guvernul, are un rol și o responsabilitate pe ceea ce înseamnă securitatea națională în sens extins”, a punctat candidatul independent la Președinție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel