Data publicării:

Mircea Geoană: În cadrul NATO, fiecare țară își face lobby-ul cel mai activ cu putință. Acesta e rolul Președintelui

Autor: Irina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale și fost Secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre importanța lobby-ului făcut de fiecare președinte la NATO.

Prezent în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale și fost Secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre prezența trupelor NATO pe teritoriul României și despre cât de importantă este implicarea și autoritatea Președintelui în negocierea cu aliații.
 
„Sunt lucruri importante și viitorul Președinte va trebui să răspundă și acestor întrebări. Sunt două lucruri aici, nevoile tale și disponibilitatea aliaților să-ți ofere ceea ce ai nevoie.  Fiecare țară își face lobby-ul cel mai activ cu putință”, a declarat Mircea Geoană.
 
În contextul tensiunilor globale, Orientul Mijlociu, relația Iran-Rusia, sprijinul Chinei pentru Rusia și războiul de la granița noastră, rolul Președintelui României devine mai important decât în ultimii 35 de ani.

Mircea Geoană a vorbit și despre războiul hibrid, pe care Federația Rusă îl duce împotriva Occidentului și împotriva României. Spionaj, atac cibernetic, multă dezinformare, aspecte care ocupă agenda publică în detrimentul temelor importante pentru români: economie, probleme sociale, siguranță și securitate.
 
În calitate de viitor Președinte independent, Mircea Geoană spune că va avea libertatea să atace teme pe care alți politicieni, constrânși de interesele de partid, se tem să le abordeze. Printre propunerile din Angajamentul pentru România se află Aderarea la Triunghiul Weimar (Franța, Germania, Polonia), cu beneficii pentru statutul nostru geopolitic și revitalizarea parteneriatelor strategice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel