Mircea Geoană îl contrazice pe Dan Şucu. "El spune că statul nu e bun de nimic. Dar statul a făcut stadionul Giuleşti"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / Virgil Simonescu
Inquam Photos / Virgil Simonescu
Mircea Geoană îl contrazice pe Dan Şucu, finanţatorul celor de la FC Rapid. 

"Eu am o explicaţie pentru sportul românesc. România, în domeniul sport, este în acelaşi timp în post-comunism şi în pre-capitalism. Suntem în zona în care lumea are nostalgie. Mircea Lucescu, Gică Hagi, toţi spun cum era atunci. Fuse şi se duse. Nu se mai întoarce. Suntem în altă situaţie. 

Dar suntem şi în faza de pre-capitalism, nu am făcut un sistem care să stea în picioare. Asta vorbeam şi cu George Copos, când era la Rapid, asta vorbesc şi cu cei de la cele două Craiove, şi cu cei care sunt la Dinamo acum. Dinamo e super brand şi e păcat de ei, efectiv. 

Problema centrală este cultura clubului. Este o cultură construită profesionist, cum face Şucu. Am speranţe că va aşeza Rapidul şi alte cluburi pe baze mai puţin capricioase, mai transparente, mai capitaliste. Trebuie să încurajăm şi companiile să învestească în sport. Cum e posibil, şi nu vreau să critic pe nimeni în România, ca în Italia să joace ăia cu Dacia pe piept (n.r. Udinese), iar la FC Argeş nu ştim să vorbim cu oamenii ăia, ditamai compania, să facă la fel? De ce? Pentru că fug de reputaţia proastă. 

Am avut o discuţie şi cu Dan Şucu, care a spus că statul nu e bun la nimic. Nu o fi bun, dar stadionul Giuleşti e făcut de stat. Trebuie să găsim o claritate", a declarat Mircea Geoană în podcastul Da Bravo, moderat de Mihai Bobonete. 

CITEŞTE MAI MULTE PE DC SPORT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel