Data publicării:

Mircea Geoană fuge de întrebările legate de candidatura sa la prezidențiale. "Politica românească mai poate să și aștepte"

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Mircea Geoană evită să răspundă întrebărilor legate de posibila sa candidatură la alegerile prezidențiale și spune că "politica românească mai poate să și aștepte".

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost supus mai multor întrebări legate de posibila sa candidatură pentru Cotroceni, în direct la Antena 3 CNN. Totuși, acesta a refuzat să răspundă concret, rezumând totul la munca sa în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Eschivarea lui Mircea Geoană vine în contextul în care, potrivit informațiilor apărute în presă, el a depus deja o cerere oficială pentru a-și înregistra sigla de campanie pentru o candidatură la alegerile prezidențiale ce vor avea loc la sfârșitul anului.

VEZI ȘI: Mircea Geoană, cu un pas în cursa prezidențială. A depus cerere la OSIM pentru înregistrarea siglei ”MIRCEA GEOANĂ 2024 PREŞEDINTE”

"Care este traseul prezidențiabilului Mircea Geoană de poimâine, după summitul NATO de la Washington?", l-a întrebat realizatorul TV Radu Tudor.

Mircea Geoană: Politica românească mai poate să și aștepte

"Nu amestecăm lucrurile. Suntem aici să ducem la bun sfârșit un an de muncă. Summiturile noastre reprezintă încununarea unei munci complicate și dificile de multe ori. Evident, vom discuta aici la summitul NATO despre desemnarea lui Mark Rutte ca succesor lui Jens Stoltenberg. Sunt convins că aliații îi vor mulțumi prietenului și colegului Jens Stoltenberg. Și eu voi folosi, și nu mă ascund de acest lucru, această oportunitate de a mă întâlni cu principalii aliați pentru a discuta și despre a doua succesiune a secretarului general adjunct. Acest lucru îl vom face cu calm, determinat, în deplin respect pentru instituția pe care o servesc și în deplin respect pentru o succesiune lină, fără dificultăți, de la actuala conducere la o nouă conducere. Deci, până pe 12 sau poate chiar și mai târziu, discutăm despre ce avem de făcut la NATO. Avem multă treabă de făcut, iar politica românească mai poate să și aștepte", a afirmat Mircea Geoană.

Ce se va întâmpla după 13 iulie

"După 13 iulie putem să vorbim despre politică internă cu Mircea Geoană?", a insistat din nou Radu Tudor.

"După 13 iulie vom reveni la Bruxelles cu același avion masiv cu care am aterizat la baza Andrews acum câteva ore, cu Consiliul Nord-Atlantic. Vom așeza temeinic concluziile liderilor și deciziile pe care liderii noștri le vor aproba. Va fi multă muncă de făcut. Deci, în mod cert, munca mea, a noastră, a secretarului general nu se va opri până când mandatul nostru nu se va finaliza.

Mandatul meu se va încheia atunci când eu, împreună cu actualul secretar general, cu viitorul secretar general, și cu principalii aliații vom avea o discuție lămuritoare cu privire la calendarul și succesiunea poziției numărul 1, deja rezolvată, și apoi poziția numărul 2, un subiect în curs de rezolvare", a declarat Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană.

"Nu putem amesteca oalele"

"În Washington se va decide succesiunea lui Jens Stoltenberg și desemnarea oficială a lui Mark Rutte. Tot în America se va decide și succesorul lui Klaus Iohannis?", a încercat din nou Radu Tudor să îl facă pe Mircea Geoană să dea un răspuns concret legat de posibila sa candidatură la alegerile prezidențiale.

"Apreciez ironia și insistența, cum să spun, foarte dibace, cu care ne întoarcem la subiectul de politică internă. Vă felicit, dar menționez din nou. Vreau să mă înțelegeți că avem aici treabă de făcut și nu putem amesteca oalele. Avem multă muncă de făcut, iar când va fi să decidem calea de urmat pentru viitor o voi face în mod transparent și fără ocolișuri", a concluzionat Mircea Geoană într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel