Mircea Geoană: Excluderea lui Marius Lazăr din PSD este intempestivă şi abuzivă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
geoana
geoana

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, susţine că excluderea fostului lider al organizaţiei PSD Arad, Marius Lazăr, din partid este „intempestivă şi abuzivă“.

„Mi se pare intempestivă şi abuzivă. Dacă delictul de opinie este un delict în partid, atunci avem o problemă foarte serioasă. Domnul Marius Lazăr reprezintă un fost lider de organizaţie, un fost secretar de stat în Ministerul Muncii, un consilier al domnului Ion Iliescu. A lucrat la Cotroceni în mandatul domnului Iliescu. Face politică social-democrată de 20 ani. Om mai de stânga decât Marius Lazăr poate nu sunt mulţi în partid“, a spus Geoană, vineri, în localitatea doljeană Bratovoieşti, unde a fost întrebat de presă cum comentează decizia PSD Arad de a-l exclude din partid pe Marius Lazăr.

Potrivit lui Geoană, fiecare plecare din PSD reprezintă un minus electoral pentru partid.

„Cred că în acest moment partidul trebuie să strângă rândurile, cred că aceste măsuri abuzive ar trebui să fie reconsiderate la nivelul partidului şi sper ca instituţiile partidului să poată să facă dreptate. Este mare păcat că o luăm pe această pantă, însă eu sper ca în final să prevaleze înţelepciunea în partid. Este mare păcat ca PSD să nu dea totul la alegerile viitoare. Fiecare om care pleacă, fiecare om care este demotivat, fiecare om care nu se regăseşte în proiectul partidului reprezintă un minus electoral pentru partid“, a mai declarat Mircea Geoană.

Acesta a mai arătat că PSD trebuie să dea totul pentru ca alegerile parlamentare viitoare să fie câştigate de USL cu peste 50%.

„PNL şi PC au ajuns la maxim ca ce pot obţine ca partide. Deja sunt practic dincolo de limita lor naturală de creştere. La PSD mai este loc de creştere, dar dacă USL doreşte să câştige alegerile cu peste 50% este obligatoriu ca PSD să dea tot ce poate şi putem să dăm mai mult. Pentru acest lucru este nevoie de fiecare om, de fiecare lider. Orice trebuie să treacă pe locul doi, mai ales orgoliile şefilor care de multe ori orbesc raţiunea“, a mai spus Mircea Geoană.

Organizaţia PSD Arad a votat în unanimitate, joi seara, excluderea din PSD a fostului lider al organizaţiei, Marius Lazăr.

Sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel