Mircea Geoană: Dacă voi fi președinte, voi numi premierul în baza unui contract de guvernare
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
foto: Agerpres
foto: Agerpres
Mircea Geoană a declarat că, în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale, viitorul premier va fi numit doar pe baza unui „contract de guvernare”.

Mircea Geoană, candidat independent la Președinție, intenționează să numească viitorul prim- ministru în baza unui „contract de guvernare”, în cazul în care va câștiga cea mai înaltă funcție în stat.

„Sunt întrebat cum o să lucrez cu partidele și cu guvernul. Lucrurile sunt foarte simple. Eu am o viziune pentru România. Am un angajament pentru România, pe patru mari axe. Am să îl fac public în curând și nu voi numi niciun prim-ministru și niciun guvern dacă nu vom avea un contract de guvernare”, a spus Mircea Geoană la Știrile Pro TV.

Întrebat de Andreea Esca cum va face asta, prezidențiabilul independent a explicat: 

„ Să spunem că eu câștig alegerile prezidențiale pe un proiect, un proiect politic care este un proiect de schimbare adevărată. 

Asta înseamnă că eu am primit un mandat din partea a milioane de cetățeni, mult mai multe milioane de cetățeni la președinte decât la orice altă alegere. 

Și atunci voi avea o negociere cu cei care vor forma viitorul guvern sau viitoarele guverne. Vom avea o discuție foarte clară. Care sunt lucrurile pe care și voi vă angajați în schimbul nominalizării prim- ministrului? Își iau un angajament față de țară”, a spus Mircea Geoană.

El a punctat că a studiat administrație în Franța și știe să măsoare performanța. „Eu știu să-i trag la răspundere”, a conchis Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel