Mircea Geoană, candidat la prezidențiale? Bogdan Chirieac: Unul foarte puternic. Ar fi un foarte bun președinte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Inquam Photos / Liviu Chirica
Inquam Photos / Liviu Chirica
Experiența acumulată de Mircea Geoană la conducerea NATO l-ar putea recomanda pentru alegerile prezidențiale din 2024. 

Mircea Geoană este pregătit pentru rolul de președinte, consideră analistul politic Bogdan Chirieac. Acesta a afirmat că pregătirea actuală a fostului lider PSD și legăturile obținute în ultimii 20 de ani îl recomandă pentru președinția României, fiind una dintre persoanele care ar putea depăși actualele obstacole ale țării. 

"Este, în opinia mea, un candidat foarte puternic"

”Mircea Geoană este, în opinia mea, un candidat foarte puternic la președinția României și cred că ar fi un foarte bun președinte. Sunt multe obstacole pe care ar putea să le treacă domnia sa, dar, pentru România, un om care a fost în nucleul alianței Nord Atlantice, cu legături la cel mai înalt nivel între toate țările alianței, în special cu Statele Unite, nu ar face deloc rău României. Apoi, cunoscându-l pe Geoană de când era ministru de Externe, de când era președinte PSD, nu este genul de om care nu ar face bine României, mă gândesc.

Adică nu ar putea să facă ce s-a făcut în ultimii 20 de ani, când am avut alți președinți. Din punctul ăsta de vedere, Mircea Geoană are multe discursuri și discursul acela excepțional de stânga, în care a făcut un program politic puternic, naționalist pentru România, și restul de discursuri pe care le ține și care s-au întețit în ultima vreme mă duc cu gândul la faptul că Geoană chiar țintește această poziție de singurul candidat puternic la președinția României.

"Ideile lui Geoană ar trebui preluate și de viitorul președinte al României"

(...) Ideile lui Geoană ar trebui preluate și de viitorul președinte al României. Ce spune el și spune bine în zona asta... că ”am intrat în Occident, dar riscăm să eșuăm la periferia Occidentului.” Deci nu am reușit de multe ori să exemplificăm și să convingem Occidentul de interesele noastre naționale și, până la urmă, nici nu cerem absurdul, luna de pe cer.

Avem modelul polonez. Polonia este un stat din flancul estic, care a știut în permanență să își apere interesul național, fără să deranjeze. A avut clinciurile astea cu Bruxelles. Ei aveau, de asemenea, o justiție neperformantă, dar au dat afară toți magistrații și au angajat alții - s-a supărat Uniunea Europeană, era să nu le mai dea fonduri. Până la urmă, au avut acces la fonduri, pentru că au un rol fundamental în războiul cu Ucraina, așa cum are și România un rol fundamental - suntem cele două ancore, una în nord, una în sud. Ce spune Geoană nu este deloc absurd, măcar aceste idei ar trebui îmbrățișate. Sigur, dacă vine doamna Kovesi, nu le va îmbrățișa sub niciun motiv”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac., la Realitatea TV.

Geoană: Suntem campioni mondiali în discontinuitatea strategiilor. Să terminăm cu politica pământului pârjolit

Secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice (NATO), Mircea Geoană, a pledat, vineri, pentru abandonarea "politicii pământului pârjolit" mai ales atunci când se schimbă Guverne şi lideri, atrăgând atenţia că ideile bune şi inovarea nu sunt apanajul unui grup "îngust" şi "efemer" de conducători, ci se construiesc într-o "ştafetă a cunoaşterii".

"Trebuie să terminăm cu politica pământului pârjolit, mai ales atunci când schimbăm Guverne şi lideri. Suntem campioni mondiali în discontinuitatea strategiilor, la numărul de strategii pe centimetru pătrat şi, din păcate, printre ultimii, la implementarea acestora. (...) Ideile bune, ca şi inovarea nu sunt apanajul unui grup îngust şi efemer de lideri. Ele se construiesc în timp, într-o ştafetă a cunoaşterii, a inteligenţei colective şi a împărtăşirii unui destin comun. Degeaba ne realizăm individual, dacă eşuăm colectiv. Lucrul împreună este începutul unui răspuns coerent la problema inovării în sănătate, economie, la modul în care administrăm ţara şi punem inovarea în centrul dezvoltării societăţii umane", a afirmat Geoană, într-un mesaj video transmis participanţilor la dezbaterea "Creşterea ecosistemului de inovaţie în sănătate în România - provocări şi soluţii", organizată de Comisia de apărare din Senat. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel