Mircea Geoană arată LINIA ROȘIE a NATO pentru Rusia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mircea Geoană arată LINIA ROȘIE a NATO pentru Rusia / Foto: Facebook Mircea Geoană
Mircea Geoană arată LINIA ROȘIE a NATO pentru Rusia / Foto: Facebook Mircea Geoană
Micea Geoană a vorbit despre linia roșie a NATO.

Mircea Geoană a fost întrebat la Realitatea Plus care este linia roșie a NATO și în ce caz  alianța ar putea interveni direct într-o confruntare cu Rusia.

„Linia roșie pentru NATO este să fim siguri că niciun atac nu se produce împotriva teritoriilor și aliaților. Continuăm să sprijinim Ucraina, și la reconstrucție vom sprijini. Avem responsabilitatea ca ajutând Ucraina să nu provocăm escaladarea conflictului. Avem răspunsuri pentru orice situație ar putea apărea”, a spus Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

„Nu avem indicii privind o intenție imediată de a folosi arme chimice împotriva Ucrainei"

Referitor la riscul ca Rusia să folosească arme chimice în Ucraina, Mircea Geoană a spus că NATO nu are deocamdată indicii care să indice un pericol iminent în acest sens.

„Nu avem indicii privind o intenție imediată de a folosi arme chimice împotriva Ucrainei. Am văzut în comunicarea Rusiei inventarea unui pretext, de aceea ascultând astfel de declarații luăm măsuri de prudență. Sprijin militar pe multiple planuri. De aceea rezistă și Ucraina pentru că e sprijinită”., a mai spus Mircea Geoană.

Stoltenberg: NATO va aproba trimiterea unor grupuri de luptă în estul Europei, inclusiv în România

Alianţa Nord-Atlantică urmează să aprobe la summitul programat joi la Bruxelles trimiterea unor noi grupuri de luptă în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, a anunţat miercuri secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg.

Astfel, NATO va desfăşura patru noi grupuri de luptă în Bulgaria, România, Ungaria şi Slovacia, pentru a-şi consolida apărarea pe flancul său estic contra Rusiei, informează Agerpres, citând AFP, Reuters şi dpa.

Liderii NATO vor decide la summitul lor mâine (joi) să consolideze poziţia de apărare cu patru noi grupuri de luptă în Bulgaria, în România, în Ungaria şi în Slovacia, aducând la opt grupările tactice desfăşurate de la Marea Baltică la Marea Neagră, a declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă la sediul Alianţei de la Bruxelles. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel