Data publicării:

Schimbările climatice duc la criza berii. Scade producția, dar și calitatea uneia dintre cele mai răspândite băuturi din lume

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @jcomp
FOTO: Freepik @jcomp
Schimbările climatice au impact și asupra berii, una dintre cele mai răspândite băuturi mondiale.

Încălzirea globală are un impact atât asupra vremii, prin apariția fenomenelor extreme, de la inundații la secetă, cât și asupra culturilor. În aceste sens, prof. Mircea Duțu, directorul de Institutului de Cercetare,  atrage atenția cu privire la criza cu care se va confrunta industria producătorilor de bere, care vor fi afectați de  lipsa unui ingredient de bază.

”Berea, în privința cantității și a savorii, este amenințată de încălzirea globală. Știm cu toții că pentru fabricarea celei de-a treia celei mai consumate băuturi din lume, după apă și ceai, este nevoie de apă, orz, drojdie, precum și de hamei.

Ca urmare a schimbărilor climatice, hameiul se coace mai devreme cu circa 20 de zile, ceea ce duce la o producție mai redusă și mai puțin conținut de acid alfa, care îi dă savoarea binecunoscută.

Ca urmare este de așteptat ca în perioada imediat următoare să asistăm la o descreștere a producției de hamei, iar berea, în aceste condiții își va pierde din acidul alfa, dar va fi și mai puțină pe piață, spre deznădejdea multora dintre noi”, a declarat prof. Mircea Duțu, la Realitatea Plus.

Care sunt beneficiile consumului de bere

Consumul moderat de bere poate avea anumite beneficii pentru sănătate, însă este important să fie menținut în limite rezonabile. Iată câteva dintre beneficiile posibile ale consumului moderat de bere:

Aport de nutrienți

Berea conține vitamine, minerale și antioxidanți precum vitamina B, potasiu, siliciu și compuși polifenolici, care pot contribui la aportul zilnic de nutrienți.

Protecție cardiovasculară

Consumul moderat de bere poate fi asociat cu un risc mai mic de boli de inimă. Anumiți compuși din bere, cum ar fi flavonoizii, pot ajuta la menținerea sănătății cardiovasculare prin îmbunătățirea fluxului sanguin și reducerea inflamației.

Oase mai sănătoase

Berea conține siliciu, un mineral care poate ajuta la menținerea sănătății oaselor.

Reducerea riscului de boli de rinichi

Consumul moderat de bere poate fi asociat cu un risc mai mic de pietre la rinichi.

Stimularea sistemului imunitar

Berea conține substanțe antimicrobiene și antioxidante care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar.

Beneficii pentru digestie

Unele studii sugerează că berea poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și a sănătății intestinale datorită conținutului de fibre și prebiotice.

Este important să subliniem că aceste beneficii sunt asociate consumului moderat de bere, ceea ce înseamnă o unitate de alcool pe zi pentru femei și două  pentru bărbați, unde o unitate de alcool reprezintă 330 ml de bere.

Consumul excesiv de alcool poate avea efecte negative semnificative asupra sănătății, inclusiv riscul crescut de boli de ficat, dependență, obezitate și boli de inimă, recomandă Chat GPT.

Citește și: FRF este pentru consumul de bere pe stadioanele din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel