Mircea Diaconu mi-a dezvăluit în premieră: Își face partid! ”Nu știe nimeni”. Nume grele îl urmează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Liana Ganea
foto: Liana Ganea
Intră în scena politică un nou partid?

Se pare că vom avea un nou partid, de centru, cât de curând. Mircea Diaconu, fost senator din partea PNL din 2008 până în 2012, a făcut marele anunț în premieră pentru publicația noastră: "Nu știe nimeni. Vă spun în premieră. Hârtiile sunt deja făcute."

"Eu am fost mereu liberal"

Asta susține Mircea Diaconu, deși tot dumnealui recunoaște că nu s-a regăsit niciodată în liberalism așa cum este el definit acum, ci într-o cu totul altă formă. Este și motivul pentru care și-a propus să-și înființeze propriul partid, într-un efort comun cu alte nume sonore din scena politică românească.

"Din 2014 nu mai sunt în nicio formațiune politică. Există riscul să fiu acum într-una... foarte repede. Vă spun în premieră! Tot am stat și m-am uitat la spectacolul lumii și am senzația că nu se spun niște lucruri. Nu se văd niște lucruri! Am o hârtiuță pe care am vreo cinci sau șase puncte ca proiecte mari de care cred că este mare nevoie în România de azi și de mâine. Și nu le văd pe nicăieri.

Pe de altă parte, țara politică e împărțită în stânga și dreapta. La centru nu e nimeni. Eu mă consider și m-am declarat mereu liberal în mentalitate, în acțiune... și sunt o persoană de acțiune, nu stau să întind mâna la nimeni. Liberalismul este de centru! Nu-i de dreapta, nu-i de stânga. E de centru-dreapta, centru-stânga, liberalii lui Brătianu erau acuzați de conservatori la vremea aceea că sunt de stânga sau prea de stânga.

Partidul Național Liberal de astăzi este declarat "de dreapta" cu PPE european, cu tot ce trebuie... și nu este deloc liberal! Liberalismul e de centru! În România nu există o variantă liberală pe piață. Și o să încerc, pur și simplu, pe centru, să deschid un mic partid (este deja în lucru) de pe platforma căruia să pot ține acest discurs de centru. Despre nevoia de centru, nevoia de echilibru. Hârtiile sunt scrise deja... suntem mai mulți... Norica Nicolai..." a dezvăluit Mircea Diaconu, în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel