Data actualizării:
Data publicării:

Mircea Diaconu, eveniment major la Bruxelles. Invitat de seamă: ”Cine țipă cel mai tare ajunge în față”

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Marți are loc conferința la nivel înalt “Patrimoniul Cultural în Europa: legătura dintre trecut și viitor”. Eurodeputatul Mircea Diaconu conduce dezbaterile atelierului privind conservarea și promovarea patrimoniului.

Compozitorul Jean Michel Jarre a zis că Francois Hollande a dat mână cu directorul Google, lucru care l-a dus cu gândul la Corteze care dădea alcool.

”Unii se gândesc că dețin toată puterea. Platformele de pe Internet își doresc în monopol. Îi înfometează pe creatori și nu e nici cool, nici trendy. Vocea noastră poate fi auzită. Cum ne putem imagina că remunerarea creatorilor poate fi o formă de cenzură? Creatorii europeni trebuie să primească o cotă a creației lor. Într-un smartphone, partea cea mai smart este a creatorilor”, a zis Jean Michel Jarre conform redactorului DC News aflat la fața locului, Roxana Neagu.

Pianistul Daniel Barenboim a spus că: ”Cine țipă cel mai tare ajunge în față. Trebuie să luptăm împotriva acestei tendințe atât în cultură, cât și în politică. Creșterea naționalismelor este rezultatul nemulțumirii vizavi de globalizare. Patriotismul este mândria pentru țara ta. Univeralismul este o variantă mai bună decât globalizarea”.

Ministrul Culturii din Grecia a declarat: ”Din păcate, există multe elemente care riscă să ne separe cum ar fi politica azilului care trebuie să găsească o formula comună. Este un element de vârf. Peste 100 de instituții din Europa contribuie”.

”Patrimoniul cultural în Europa: legătura dintre trecut și viitor"

Tibor Navracsics, Comisar european al educației, culturii, tineret și sport, a adăugat: ”Este evenimentul anului. Și Mircea Diaconu a inițiat să fie anul patrimoniului cultural. Este uimitor că a reunit oameni din toate părțile. Am ajuns într-un moment extraordinar. Cultura a revenit în inima UE. Se înțelege care este forța care ne conduce și viitorul spre care ne îndreptăm. Diviziunile se adâncesc, iar cultura este punctul nostru comun. Prezervând patrimoniul cultural vom reuși să rămânem împreună”.

În contextul manifestărilor prilejuite de Anul European al Patrimoniului Cultural 2018, la sediul din Bruxelles al Parlamentul European are loc marți, 26 iunie, conferința intitulată ”Patrimoniul cultural în Europa: legătura dintre trecut și viitor".

Organizată la inițiativa președintelui forului legislativ, Antonio Tajani, cu participarea Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și în strânsă colaborare cu Comisia pentru Educație și Cultură a Parlamentului European, conferința își propune să dezbată provocările sectorului cultural și să sporească nivelul de conștientizare a importanței sociale și economice a culturii și patrimoniului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel