Mircea Coșea, replică pentru proiectul de buget al Guvernului Cîțu: Vă spun un lucru de care mi-e JENĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Mircea Coșea a vorbit despre economia României și despre proiectul de buget al Guvernului Cîțu.

"Avem în față un document care se cheamă buget. Din punctul meu de vedere nu este un buget și o să vă spun și de ce. Bugetul, într-o economie care nu este centralizată, care nu e planificată, este un instrument de politică economică prin care Guvernul poate să orienteze economia. Să spună ce vrea, unde vrea să ajungă, care sunt ideile, dar deocamdată avem de a face cu un cont contabil, cu aritmetică simplă, care pleacă de la următoarea idee: Avem acces la bani, ne întindem cât putem, să vedem ce facem cu ei ca să-i împărțim în așa fel încât să nu ne certăm prea rău.

Deci, eu nu critic Guvernul. Nu am de ce, pentru că oricum este într-o situație destul de delicată. Eu sunt îngrijorat de anumite lucruri și anume că anul acela "hotărâtor", mi se pare că nu mai este 2021, pentru că așa cum sunt prezentate cifrele, 2021 nu poate să fie o platformă de pe care economia să se poată lanseze", a declarat Mircea Coșea, în direct la B1 TV.

"Vă spun un lucru care mă face să-mi fie jenă"

"Eu vă spun un lucru, această goană după investiții trebuie să fie puțin analizată, pentru că în momentul de față, economia României, în situația în care este nu poate suporta un program de investiții fără un import îngrozitor de mare care va deregla balanța comercială.

Am mai spus-o și o mai spun, un lucru care mă face să-mi fie jenă. România dintr-un exportator la talie mondială de bitum, a ajuns acum să importe bitum. Deci dacă vrei să faci autostradă, imporți bitum, din Ungaria, din Polonia. Fier beton pentru construcții... importăm faianță, sticlă, metal...", a completat el. 

Citește și: Kate Middleton, mamă pentru a PATRA oară. Reguli STRICTE pentru cei trei copii: NU au VOIE!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel