Mircea Coșea, discuție cu doi vârstnici într-un supermarket: M-a impresionat extraordinar! Acolo am ajuns... / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Economistul Mircea Coșea a relatat întâlnirea cu doi pensionari dintr-un supermarket.

Economistul Mircea Coșea a fost invitat la DC News și DC Business, la emisiunea „Totul despre bani“, moderată de Mihai Ciobanu, unde a relatat întâlnirea pe care a avut-o cu doi vârstnici, anul trecut, într-un supermarket:

„Noi ne ocupăm cu încercarea de a asigura o pace socială, încercând să aplatizăm mișcările sociale la nivelul cel mai de jos, la cei care, scuzați-mi expresia, mor de foame, care nu pot să-și cumpere de mâncare.

Am și scris-o și o mai spun, pentru că m-a impresionat extraordinar. Eram acum un an într-un supermarket și vin la mine doi oameni în vârstă și-mi spun: Dumneata ești omul care apare la televizor? Zic: Da! Mi-au zis: Spuneți-le domn’le să vândă uleiul la sticle de jumătate de litru, că nu putem să cumpărăm o sticlă de un litru. Acolo am ajuns, iar acum punem device-uri antifurt la unt și brânză. Ajutorarea acestor persoane este binevenită“, a spus Mircea Coșea.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  "Bucureştiul, oraşul european cu cel mai mare risc seismic". Prof. Coşea: În Japonia, se ţine un geamantan lângă pat pentru astfel de situaţii. Asta conţine!

Totuși, economistul a atras atenția că, deși persoanele cele mai defavorizate sunt stimulate prin politici guvernamentale, nivelul de trai al clasei de mijloc, considerat principalul motor al economiei, a început să scadă, iar foarte mulți cetățeni deja se confruntă cu problemele generate de ratele mari ale creditelor pe care le-au luat:

„Sărăcia în România, în loc să scadă, crește. Datele arată clar că suntem una dintre cele mai sărace țări din Europa sau poate chiar ultima. Sărăcia crește la o categorie care până acum nu a simțit așa ceva, și anume la clasa mijlocie, care este motorul societății. Clasa mijlocie, elevată, a crezut că dacă suntem în Uniunea Europeană o să trăim și noi ca în Uniunea Europeană. Acești oameni au luat credite, iar creditele au devenit de nesuportat“, a explicat Mircea Coșea.

CITEȘTE ȘI     -     Piața imobiliară în 2023: Cum vor evolua prețurile. Mircea Coșea: Vor exista falimente în linie

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Coșea: ”Apare încă un pericol major pentru economie”. O treime din veniturile românilor se duce pe credite!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel