Data actualizării:
Data publicării:

Mircea Badea, un singur comentariu după ce Huidu a produs un nou accident rutier

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES

Șerban Huidu a făcut un nou accident, după ce, în urmă cu câțiva ani, a omorât trei oameni într-un eveniment rutier. Mircea Badea a făcut un scurt comentariu privind acest subiect.

În România, chiar dacă omori la volan, poți conduce din nou. 

„Huidu încă mai conduce. Asta e tare. Nu știam că mai conduce. Dar iată că da: conduce”, a zis Mircea Badea la Antena 3 CNN. 

Șerban Huidu a provocat un accident rutier, marți seară, în zona Podului Basarab. În urma accidentului în care au fost implicați doi șoferi, realizatorul TV a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a ieșit negativ. Nicio persoană nu a fost rănită. Șerban Huidu i-a tăiat calea unui șofer de autovehicul Bolt. El s-a ales cu o amendă de 200 de lei și 3 puncte de penalizare.

Șerban Huidu a avut, într-adevăr, o interdicție privind șofatul, dar din păcate... a expirat. Doar șase ani nu a avut voie să șofeze. Atât a considerat statul că este „pericol public”. După șase ani, liber la circulație!

Trimis în judecată pentru ucidere din culpă în urma accidentului soldat cu trei morţi din octombrie 2011, Șerban Huidu fusese condamnat la patru ani cu suspendare de închisoare. În plus, el primisese interdicţia de a se urca la volan pentru o perioadă de şase ani, interdicție care a expirat pe 7 februarie 2019.

Șerban Huidu nu a fost prezent în sala de judecată în momentul pronunţării sentinţei.

Rudele victimelor accidentului spuneau, la acel moment, ca pedeapsa este nedreaptă. „Nu-mi vine să cred, nu mai avem ce să facem", a spus fiul lui Ştefan Lungu Balog, una dintre victimele accidentului produs de Şerban Huidu.

În Codul Rutier există specificate o serie întreagă de boli care anulează permisul de conducere. Practic, cine suferă de aceste afecţiuni, riscă să rămână pieton, pentru că una dintre condiţiile pentru ca cetăţenii să poată obţine carnetul de conducător auto este să fie apţi din punct de vedere psihic şi medical.

Culmea este că, în schimb, dacă omori oameni în timp ce ești la volan, n-ai interdicții prea multe. Cândva tot revii la volan. 

Din categoria bolilor care anulează permisul de conducere sunt cele din zona aparatului respirator, cei care au probleme cardiace, cei care suferă de diabet sau afecţiuni locomotorii. Codul Rutier interzice persoanelor care au boli cardiovasculare, neurologice grave sau probleme cu alcoolul şi drogurile să aibă permis valid de conducere. Permisele de conducere nu sunt eliberate sau reînnoite pentru candidaţii ori conducătorii auto care prezintă handicap locomotor care fac periculoasă conducerea unui autovehicul.

Nici cei care au probleme cu vederea nu vor putea şofa decât dacă o acuitate vizuală binoculară, dacă este necesar, cu lentile de corecţie, de cel puţin 0,5, când se utilizează ambii ochi.

Legea Anastasia, un pas uriaș: Elimină pedepsele cu suspendare pentru șoferii băuți, drogați sau fără permis care produc accidente mortale

Legea Anastasia a fost adoptată, iar noile reglementări nu mai permit suspendarea executării pedepsei pentru cei care se urcă la volan fără permis, beți sau drogați și comit, astfel, accidente rutiere mortale.

Aproape 2.000 de oameni își pierd viața anual, în urma coliziunilor. Cu aproape 90 de morți la un milion de locuitori, țara noastră este pe primul loc în Uniunea Europeană la decese pe șosele.

VEZI ȘI: Interdicție de 10 ani la volan pentru șoferii găsiți sub influența alcoolului sau drogurilor, la vot. Cazanciuc: Oamenii s-au săturat să vadă cum riscă să moară cei de lângă noi - https://www.dcnews.ro/interdictie-de-10-ani-la-volan-pentru-soferii-gasiti-sub-influenta-alcoolului-si-drogurilor-la-vot-cazanciuc-oamenii-s-au-saturat-sa-vada-cum-risca-sa-moara-cei-de-langa-noi_939046.html

DC Media Group, trust media din care fac parte DCNews, ȘtiriDiaspora, DCBusiness, DCMedical, Defense Romania, RadioDCNews, DCNewsTV, Spectacola, Astrosens, Părinți și Pitici și DCSport, a organizat evenimentul de tip masă rotundă cu tema „Siguranță rutieră și asigurări auto. Lecțiile ultimilor ani. Ce e de făcut?".

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel