Mircea Badea trage concluziile după controversa cu Imane Khelif la Jocurle Olimpice de la Paris: Chiar așa am ajuns în 2024?
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Antena 3 CNN
Foto: Antena 3 CNN
Mircea Badea a comentat controversa cu Imane Khelif și Liin Yu-ting.

Mircea Badea a comentat, luni seara, la emisiunea În Gura Presei, articolul publicat în DC News despre scrisoarea pe care Federația Internațională de Box a trimis-o, anul trecut, organului de conducere al Jocurilor Olimpice, în care se afirma că Imane Khelif și Lin Yu-ting au cromozomi de bărbați, XY.

„Înțeleg faptul că testul Federației Internaționale de Box nu e legitim. OK, bine, o fi, dar nu putem decide, totuși, în zilele noastre, dacă un om e bărbat sau e femeie?!“, s-a întrebat retoric Mircea Badea.

„Să-l testeze, frate, nu se poate testa? S-a testat! Băi, parcă pe vechi nu erau din astea. Era destul de clară treaba! Stați puțin, că 'cromozomul, că ADN-ul e de bărbat'. Ce mă?!

'ADN-ul e de bărbat, dar testul nu a fost făcut bine!' Dar fă tu unul bun! Băi nene, gata, terminați, s-a stabilit! Au venit specialiștii și în urma unui examen au decis ... . Lucrurile care păreau relativ simple până în prezent devin aproape de nedescifrat.“, a spus Mircea Badea.

„Știi că e întrebarea asta, de care și eu am făcut mișto la un moment dat - spirit gregar, din Balta Albă, Sălăjan - 'Ce e aceea o femeie?' Am zis OK, bun! Până la urmă, iată, că, de fapt, da! 'Ce e acela un bărbat? Ce e aceea o femeie?'. Noi nu suntem în stare să zicem dacă o persoană e femeie sau e bărbat, dar salvăm planeta!“, a concluzionat Mircea Badea.

CITEȘTE ȘI           -          Imane Khelif reclamă bullyingul de care are parte, după controversa cu testele genetice: Acest lucru are efecte masive și poate distruge oameni!

Foto: Agerpres

Scandal la Jocurile Olimpice, după o nouă conferință de presă a Federației Internaționale de Box (IBA)

 

Federația Internațională de Box (IBA) a insistat luni, într-o nouă conferință de presă, că Imane Khelif și Lin Yu-ting sunt „bărbați”. 

„Nu verificăm ce au între picioare”, a spus Umar Kremlev, președintele Asociației Internaționale de Box. IBA este finanțată de Gazprom, companie deținută de Rusia.

CITEȘTE ȘI            -            Organizatorul ceremoniei de deschidere a JO a depus plângere pentru că ar fi devenit „ținta amenințărilor“, după scena cu Cina cea de Taină

IBA a încercat să-și consolideze credibilitatea în fața unei săli pline de jurnalişti, dar au fost chestionați din cauza unor inconsecvențe aparente după ce Kremlev a vorbit despre „testosteron crescut”, în timp ce alții au vorbit despre testele cromozomilor sexuali. De asemenea, Kremlev a lansat un atac împotriva președintelui CIO, Thomas Bach, care a insistat în mod repetat că Khelif și Lin sunt femei.

Președintele IBA l-a numit pe Bach „sodomit”, după ce mai mulți reprezentanți ai comunității LGBT au reinterpretat tabloul cu „Cina cea de taină” a lui Leonardo Da Vinci.

Au existat revolte în urma conferinței de presă, mai ales din partea boxerei algeriene Roumaysa Boualam, care a scandat apoi numele țării sale. Ea le-a spus jurnaliştilor francezi că Imane Khelif „a fost afectată, dar este foarte puternică”.

CITEȘTE ȘI            -          Imane Khelif a început să plângă după meciul de sâmbătă: "E o chestiune de demnitate și onoare pentru fiecare femeie" 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel