Mircea Badea, șomer: Cum era să mori de foame și să te cunoască toată lumea
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mircea Badea a vorbit despre perioada în care a rămas șomer.

„Eu la 30 de ani, deci de ziua mea, clar eram șomer și muritor de foame. A fost horror. Am avut multe perioade cu adevărat oribile, din multe puncte de vedere. Unele din motive exterioare, altele din motive interioare. Adică aș putea să scriu niște tratate despre demonii interiori.

Cum era să mor de foame și să te cunoască toată lumea? Nasol! (...) Vreau să spun că cercetam rubricile cu locuri de muncă. De altfel, pentru mine n-a fost ceva nou, pentru că eu mai murisem de foame și când făceam matinal cu doamna Teo Trandafir. Noi am vrut să ne angajăm, deci să ne luăm un al doilea serviciu. Aveam trei ore de matinal, cum s-ar spune mai nou, matinalul de dimineață și ne-am gândit restul zilei ce facem? Să muncim, să mâncăm. Și am fost și ne-am depus CV-uri pe vremea aia, de la firme auto, inclusiv la firmele de telefonie mobilă să ne angajăm la call center. Nu ne angajau pe nicăieri, să ne înțelegem. Adică am încercat în cel puțin 20 de locuri și am ajuns și la brațele de muncă, adică la Oficiul Forțelor de Muncă, sector nu mai știu care, și am depus acolo, ne-au luat ăia în evidență”, a povestit Mircea Badea, în cadrul emisiunii „Descoperiți”, moderată de Andreea Sava la Antena 3 CNN.

„A fost un eșec total. Adică nu ne-a angajat nimeni. Ne-au chemat la câteva interviuri, dar acolo cred că nu ne-am calificat", a spus Mircea Badea, precizând că a fost șomer un an. 

Amintim că Mircea Badea a reacționat după ce legea minorităţilor naţionale a fost adoptată recent de Parlamentul de la Kiev. Noua lege afectează dreptul copiilor români din Ucraina de a învăţa în limba maternă. Dacă unii și-au arătat dezamăgirea față de legea adoptată de Parlamentul de la Kiev, Mircea Badea a spus că el nu este dezamăgit. De ce? Pentru că nu a avut niciodată așteptări. Declarațiile lui Mircea Badea: Mircea Badea, după umilința primită de români din partea Ucrainei: Nu sunt deloc dezamăgit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel