Mircea Badea, replică pentru Andreica (Europol): Mai bine ne-ar fi spus câte drogangeli au prins
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Mircea Badea, captură video "În gura presei", Antena3 CNN
Mircea Badea, captură video "În gura presei", Antena3 CNN
Mircea Badea a făcut un comentariu referitor la Cosmin Andreica, președintele Sindicatul EUROPOL. 

În cadrul emisiunii „În gura presei”, Mircea Badea a identificat o știre potrivit căreia președintele Sindicatul EUROPOL a spus că Vlad Pascu ar fi petrecut, în noaptea accidentului de la 2 Mai, cu mai mulți tineri din Constanța, copiii unor oameni importanți din județ. Mircea Badea a comentat acest titlu. 

„Chiar mi-era dor de haștagist. (...) Mai bine ne-ar fi spus domnul președinte al Sindicatului Europol câte drogangeli au prins, în sensul de traficanți, câte tone, kile, pastile, au prins membrii sindicatului Europol că dacă se concentrează prea mult pe petreceri, cine cu cine petrece... E important, cred. În sfârșit... îi susțin.”, a spus Mircea Badea în cadrul emisiunii „În gura presei” de la Antena3 CNN. 

Martor cheie, despre activitățile lui Vlad Pascu: Trăgea pe nas cocaină și se plimba pe linia ferată

Prietena lui Vlad Pascu, şoferul de 19 ani care a produs tragedia din localitatea 2 Mai, le-a povestit procurorilor că la petrecerile organizate în casa acestuia se consuma o cantitate mare de droguri şi medicamente, după care tinerii se plimbau cu Buggy Car-ul pe linia ferată. De asemenea, fata a relatat că Vlad Pascu 'fuma cannabis, trăgea pe nas cocaină', după care se urca pe acoperiş şi plângea.

Detalii apar în referatul DIICOT în care procurorii cer Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a mamei lui Vlad Pascu, Miruna, inculpată pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei.

Conform referatului, la începutul lunii septembrie, o fată şi mama ei au depus o sesizare la DIICOT în care spuneau că Miruna Pascu îi furniza droguri fiului ei.

'În fapt, la data de 06.09.2023, a fost înregistrat la DIICOT, Structura Centrală, denunţul formulat de numitele (...), prin care sesizau faptul că în urmă cu trei luni, numitul Vlad Pascu, cu domiciliul în Bucureşti, str. Tipografilor, organiza la domiciliul său petreceri unde punea la dispoziţia participanţilor diferite droguri de risc (cannabis şi xanax) şi de mare risc (de exemplu cocaină), iar o parte din aceste droguri erau furnizate de mama numitului Vlad Pascu', se arată în documentul procurorilor.

Procurorii susţin că fata respectivă şi Vlad Pascu se cunoşteau de trei ani, fiind în acelaşi anturaj de tineri consumatori de droguri de risc şi mare risc.

După producerea accidentului din localitatea 2 Mai, în mass media a apărut un video clip filmat în locuinţa lui Vlad Pascu, în care el şi prietena lui, aflaţi sub influenţa stupefiantelor, îşi afirmau calitatea de consumatori de Oxycodonă (drog de mare risc, opioid sintetic ale cărui efecte sunt, potrivit studiilor ştiinţifice, de două ori mai puternice decât ale heroinei), fiind vizibile efectele pe care drogurile le aveau asupra comportamentului lor.

Relevantă în acest sens este declaraţia dată de fată în faţa procurorilor.

'În vara anului 2020, imediat după ridicarea restricţiilor generate de pandemie, l-am cunoscut pe Vlad Pascu, într-un anturaj din care mai făceau parte Rareş Ion, Tudor zis 'Maru' şi mai mulţi băieţi şi fete ale căror nume nu mi le amintesc. Ştiu că la acel moment Vlad Pascu se droga cu mai multe feluri de droguri, respectiv fuma cannabis, trăgea pe nas cocaină, de obicei acasă la Pascu, într-o casă, pe str. Tipografilor, nr. 29, unde până la un punct, Vlad a locuit cu tatăl lui şi soţia acestuia, precum şi cu sora lui vitregă, iar din primăvara acestui an tatăl lui a început să se mute treptat de acasă şi să îl lase să stea singur. Din ce ştiu, partajul între părinţii lui a fost făcut în primăvara acestui an, iar mama lui Vlad i-a cedat dreptul ei de proprietate unei jumătăţi din casa din Tipografilor lui Vlad. Acest lucru îl cunosc de la Vlad. Începând cu luna martie 2023, cam de când a rămas Vlad singur în casă, ne-am întâlnit de mai multe ori la el acasă, pe str. Tipografilor, şi am participat la petreceri, unde se consumau şi droguri pe care le aducea Vlad', spune fata.

Ea a relatat şi ce medicamente şi stupefiante consumau în casa lui Vlad Pascu, că acesta se urca pe acoperiş după ce se droga şi plângea. De asemenea, drogaţi fiind, tinerii se plimbau cu maşina pe calea ferată.

'Referitor la videoclipul în care apar împreună cu Vlad Pascu spunând 'Noi nu suntem toxicomani, ci oxicomani', arăt că acesta a fost filmat în noaptea de 13 - 14 aprilie 2023, în adresa din Bucureşti, str. Tipografilor, nr. 29, la o petrecere organizată de Pascu, la care am participat eu, Tudor zis 'Maru', Rareş Ion, o fată pe care nu o cunoşteam şi doi băieţi pe care îi ştiam vag. În acele împrejurări, Vlad Pascu mi-a dat oxicodonă şi o pastilă de metamfetamină. Când am ajuns eu, pe masa din camera lui era pisată mai multă oxicodonă, nu ştiu cam câte pastile, dar toţi am prizat de acolo. De altfel, toate foliile care apar în videoclip sunt folii de oxicodonă de 80 Mg, pe care el le desfăcea, le pisa şi ni le punea la dispoziţie să le prizăm. De asemenea, a luat mai multe capsule din nişte vitamine, le-a golit conţinutul, în ele a pus oxicodonă pisată amestecată cu pulbere de metamfetamină cristal şi încă ceva, dar nu ştiu ce, apoi mi-a oferit o astfel de capsulă şi a luat şi el una.

Vlad considera aceste capsule formate din amestec drept ceva special şi de aceea mi-a oferit numai mie şi a luat şi el, fără să mai dea şi altora. După ce ne-am drogat în acest mod, ne-am plimbat cu Buggy Car-ul în zona Tipografilor şi ne-am urcat cu maşina pe linia ferată din zona Universităţii Româno-Americane. Cu această ocazie, m-am julit foarte tare la genunchi, aşa încât, când a trebuit să merg de Paşte la bunicii mei, la Urziceni, nu am putut urca cele patru etaje de la bloc. În luna mai 2023 am fost la tratament pentru dezintoxicare la Obregia şi nu am mai consumat deloc oxicodonă. Arăt că, atunci când era drogat, Vlad Pascu era foarte creativ sau se urca pe acoperiş şi plângea (când lua oxicodonă)', se arată în documentul DIICOT, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel