Data publicării:

Mircea Badea: Nu sunt la peluza fanilor lui Ciolacu. Dacă m-ar străbate gândul, n-ai loc de Dana Budeanu

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dana Budeanu și Mircea Badea
Dana Budeanu și Mircea Badea
Mircea Badea a făcut un scurt comentariu despre Dana Budeanu și Marcel Ciolacu.

Pornind de la faptul că premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că nu va participa la ceremonia de închidere a Olimpiadei de la Paris după situaţia de la gimnastică, pe care o califică drept „scandaloasă", deoarece sportivele României au fost tratate „într-un mod absolut dezonorant", Mircea Badea a făcut un scurt comentariu.

„Înțeleg că Marcel Ciolacu a zis că nu mai merge la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice. A fost făcut praf pentru ce a zis (n.r. - de către un jurnalist). Eu nu sunt - nici pe departe - la peluza fanilor lui Marcel Ciolacu, plus că și dacă m-ar străbate gândul, n-ai loc de Dana Budeanu. N-ai cum. Deci nu sunt”, a zis Mircea Badea. 

După ce reacția lui Marcel Ciolacu a fost interpretată - de către o voce - drept un derapaj și a fost acuzat că nu face altceva decât să copieze discursul trompetelor putiniste, Mircea Badea, care a zis că nu este fanul premierului, a declarat:

„Nu există oameni mai angrenați, mai în pro-americanism și mai în îndeplinirea dezideratelor care sunt în consonanță cu partenerul strategic mai frenetici decât Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Se vede, de pe Marte, că preferații partenerului strategic în România sunt Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă”. Așadar, nu ai cum să-l acuzi pe Marcel Ciolacu că are discurs putinist.

Realizatorul TV a spus că „olimpiada pare că are altă agendă decât cea sportivă. Poate nu este așa... dar parcă nu se mai termină”.

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI DESPRE DANA BUDEANU ȘI MARCEL CIOLACU:

Dana Budeanu a găsit o asemănare între Ciolacu și Arsenie Boca. Dacă aș fi premierul României, m-aș simți jignit

Cuviosul Marcel Ciolacu se va sărbători pe 28 noiembrie.

Stați că m-a bulversat de tot Dana Budeanu cu pupatul la Ciolacu. Am vrut să zic că Arsenie Boca va fi sărbătorit pe 28 noiembrie.

Arsenie Boca a fost canonizat, cu cinstire în ziua de 28 noiembrie. Iar Dana Budeanu — care i-a dat lui Ciolacu sărutul morții — revine. Ne spune că există o legătură între Marcel Ciolacu și Arsenie Boca. Ce frumos, nu?! Și care ar fi legătura? Că pe Marcel Ciolacu îl cinstim... tot pe 28 noiembrie, la fel ca pe Arsenie Boca. 

„Cuviosul Arsenie de la Prislop (Arsenie Boca) se va sărbători pe 28 noiembrie. Când este și ziua lui Marcel Ciolacu...”, a scris Dana Budeanu pe Facebook.

Să râdem sau să plângem? Dacă aș fi în locul lui Ciolacu (Slavă Domnului, nu sunt), m-aș simți ofensat/ă.

Arsenie Boca a fost arestat pentru prima oară la 17 iulie 1945, la Râmnicu Vâlcea, pentru „mișcarea de reînviere duhovnicească de la Sâmbăta" și ideile sale politice legionare”. Ulterior, a fost eliberat și arestat de mai multe ori. 

Un mitropolit, fost chiriarh al Clujului, Maramureşului şi Sătmarului, Bartolomeu Anania, spunea, potrivit unei declaraţii date în stare de arest:

„În vacanţa de vară, am vizitat Mânăstirea Bistriţa, unde le-am reîntâlnit pe studentele Olga Glejaru, Xenia Dâmboviceanu, Gabriela Eusebia Păun, anturajul mai numărând pe legionara Olga Gologan, stareţa mânăstirii, şi pe legionarul preot-călugăr Boca Arsenie, pe care atunci l-am cunoscut”.

„La scurtă vreme, arsenistele din jurul ei (al unei stareţe, n.n.) au sfârşit prin a părăsi monahismul, decepţionate fiind de echivocurile morale ale lui Arsenie Boca, ce devenise preot la mânăstirea de călugăriţe Prislop, condusă de stareţa Zamfira”.

Lidia Stăniloae, fiica Părintelui Dumitru Stăniloae, în volumul său de amintiri, se opreşte pe câteva pagini asupra rupturii dintre marele teolog şi Arsenie Boca.

Totul a pornit de la faptul că Arsenie Boca voia să întemeieze o mânăstire de călugăriţe la Prislop, în Transilvania, însă Părintele Stăniloae era de o cu totul altă părere: „Părinte, fă o mânăstire de călugări. Ar fi foarte bine-venită acolo. Adună câţiva tineri buni, serioşi, întemeiaţi acolo o mânăstire cu activitate duhovnicească, cu slujbe, predici, educaţie religioasă. Oamenii au nevoie de aşa ceva. Legaţi-o şi de o activitate intelectuală, pe lângă cea pastorală. Sigur se găsesc călugări care vor să se dedice studiului...” 

„Părintele Arsenie – spune Lidia Stăniloae – nu a mai revenit niciodată la noi. Nici măcar atunci când mânăstirea de maici a fost desfiinţată şi el s-a stabilit împreună cu maica Zamfira la Bucureşti, în casa părinţilor ei. L-am întâlnit odată pe stradă: civil, fără barbă, nu mai avea nici rasa albă care îi dădea prestanţă. Dacă n-ar fi fost acel chip cu trăsături prelungi, energice, caracteristice, nu l-aş mai fi recunoscut”.

Iată alineatul concluziv al memorialistei:

„Vreau să accentuez încă o dată, cu toată răspunderea, ca una care am fost de faţă la aceste împrejurări, că tata a ţinut mult la Părintele Arsenie, atâta vreme cât acesta s-a menţinut în limitele îndatoririlor de mai sus, încadrându-se strict în concepţiile şi prescripţiile Sfinţilor Părinţi şi ale tradiţiei monahale. Şi a aşteptat de la el realizarea unei înnoiri, a unei înviorări a religiozităţii populare în acest cadru bine conturat. Dar, de la un anumit moment, când Părintele Arsenie a adoptat alt mod de a vedea lucrurile, relaţiile dintre ei s-au răcit: tata nu i-a mai aprobat felul de viaţă, iar Părintele Arsenie n-a vrut să accepte critica şi observaţiile tatei. Iar sentimentele tatei în urma acestei îndepărtări se pot descrie prin doar două cuvinte: dezamăgire profundă”.

S-ar fi cuvenit ca paginile Lidiei Stăniloae, ce redau fidel părerea marelui nostru teolog despre Arsenie Boca, să fie citite şi de Comisia de specialitate privind canonizările.

Dar na... poate când s-a făcut canonizarea lui Arsenie Boca, s-or fi uitat în gura Danei Budeanu. 

VEZI ȘI: Dana Budeanu i-a dat sărutul morții lui Marcel Ciolacu. Încă două mișcări și-l elimină definitiv

Dana Budeanu i-a dat sărutul morții lui Marcel Ciolacu.

După ce ne-a spus că pe Marcel Ciolacu îl recomandă vocea și talentul, acum îi dă fatala. Nu știm dacă intenționat sau nu, dar putem bănui. Noi avem creier, teneși, ne avantajează și la siluetă și suntem și competenți.

Mai pe românește... pare că își bate joc de el ironizându-l prin laude. 

Dana Budeanu a început cu elogii prea mari la adresa lui Marcel Ciolacu, iar acum vine cu ironii care pot fi traduse ca: Ia, uite, bă, nesimțitul, n-a mai venit în tribune să-i susțină pe tricolori și de-aia au pierdut!

Pe la ora 19.24, după primele 20 de minute în care „generația de suflet” a dominat în meciul cu Olanda, Dana Budeanu părea că-l ia la rost pe Ciolacu pe principiul că nu-i ascultă ordinele: „Ciolacu nu e? Păi ce am ziiiiis?” Ne gândim că acel „ziiiiis” sună a țipete.

Păi n-o fi și Ciolacu prost să asculte mișcările de PR ale unei „croitorese” care o dă în bară cu „lingușelile” despre care v-am vorbit aici: „Dar, vai, domnule premier, aveți puterea de a liniști oamenii atunci când vorbiți”, „Atributul dumneavoastră principal este vocea”, „Eu îmi doresc un om politic care să aibă grijă de mine” (??? zău că n-am înțeles, o vrea Dana Budeanu ajutor social?!), „Dar, vai, ne-am calificat pentru că ați fost în tribune!”

Un lucru este cert: Încă două laude marca Dana Budeanu și „croitoreasa cea viteză” îl elimină definitiv pe Marcel Ciolacu din campionatul care în mod real contează. Așa e cu sărutul morții...

Dacă ați ratat articolul pe care l-am scris săptămâna trecută despre Dana Budeanu și Marcel Ciolacu - deși nu cred că aveați cum, pentru că l-au citit 100.000 de oameni -, vi-l las aici:

Dana Budeanu, fază de tot râsul cu Marcel Ciolacu. E de noaptea minții!

Dana Budeanu este mare fan Marcel Ciolacu.

Pare genul care are postere lipite în baie cu Marcel Ciolacu. În cadrul unui interviu pe care i l-a luat, Dana Budeanu îi spunea premierului că... are puterea de a liniști oamenii atunci când vorbește. Te liniștește poate dacă ai sonorul dat la minimum, dar totuși, Marcel Ciolacu este un buzoian veritabil, de la graniță cu Moldova, deci fix voce liniștitoare n-are... Însă nu suntem la concursuri de muzică și nici la biserică, deci pe cine interesează vocea unui premier?! Poate că doar pe Dana Budeanu. Când românul se uită în portofel, nu se liniștește gândindu-se la vocea lui Ciolacu.

„Atributul dumneavoastră principal este vocea, timbrul vocal, ceea ce transmiteți când vă adresați oamenilor. Când vorbiți, liniștiți. Noi, oamenii, am obosit și căutăm liniște, să ne calmăm din această nebunie. Eu îmi doresc un om politic care să aibă grijă de mine”, îi zicea Dana Budeanu lui Marcel Ciolacu.

Nu ne luăm de faptul că nu i-a pus nicio întrebare incomodă, ci doar de căderea în ridicol. Să-i spui unui politician că atributul lui PRINCIPAL e vocea înseamnă să îl umpli de ridicol. Adică PR mai prost ca ăsta n-am văzut. 

Dincolo de patetismul declarațiilor, nimeni nu îl caută pe Marcel Ciolacu ca să liniștească. Dacă vrem să ne calmăm după o zi de muncă, nu ne punem o coloană sonoră cu vocea lui Marcel Ciolacu și savurăm ceaiul de la ora 17.00. De la Ciolacu vrem măsuri, autostrăzi, nu liniște. Chiar am vrea mai mult zgomot, mai multe măsuri bune... dacă se poate.

Și să revenim în prezent. Acum, Dana Budeanu lovește din nou! A remarcat chiar Mircea Badea, în direct, la Antena 3 CNN.

În urmă cu vreo trei zile, Dana Budeanu spunea că „Trebuie să meargă Ciolacu la meciul cu Slovacia. Rupem iar!” Apoi, după meci, Dana Budeanu a scris: „Și așa a fost”. Adică România s-a calificat în optimile EURO 2024 pentru că a fost Marcel Ciolacu în tribune. 

I se pot găsi, probabil, calități lui Marcel Ciolacu, dar calități de Zâna Măseluță care dă cu praf roz peste stadion ca să câștige tricolorii... mai greu. Și penibilul trebuie să aibă limitele sale atunci când ne place un politician. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel