Mircea Badea: Marcel Ciolacu bate câmpii într-un fel sălbatic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Mircea Badea a reacționat după o declarație făcută de Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la Energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, menţionând că, deocamdată, companiile nu au reuşit să închidă capitolul compensări.

"Inflaţia, aproape 42%, m-am uitat şi eu pe cifrele de la INS, este influenţată în continuare de preţul de la Energie, pentru că nu s-a reuşit companiile să închidă toate compensările. E posibil ca, dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările pe energie, inflaţia să mai scadă, urmând apoi să facem faţă inflaţiei care vine din zona euro", a afirmat Ciolacu, la sediul PSD, întrebat cum comentează faptul că în România inflaţia a avut o creştere record, ajungând la 13,8%.

Mircea Badea a zis că Marcel Ciolacu „bate câmpii într-un fel sălbatic”.

„Ciolacu bate câmpii într-un fel sălbatic când spune: „42% din inflație se datorează prețului la Energie”. Inflația nu se datorează niciodată niciunui preț. Creșterea prețurilor nu generează inflație. Inflația generează creșterea prețurilor. Inflația are un singur fel în care apare. Guvernele tipăresc bani. De aceea, inflația este o taxă. Când aud că trebuie să mărim impozitele ca să combatem inflația... râd. Inflația este, de fapt, o taxă. Inflația este întotdeauna generată de guverne”, a zis Mircea Badea la Antena 3.

„Ciolacu greșește și la limba română. Inflația este cauzată de ceva, nu datorată. 42% din inflație este cauzată de ceva, nu se datorează. Trecem peste limba română că nu mai contează. Ciolacu a introdus acest element de veritate - 42% - dând senzația că cineva chiar a făcut un calcul. Adică nu a zis 40%, a zis 42%. Râde lumea rău, n-are nicio legătură. Nu există legătură între inflație și prețul la Energie. Inflația are legătură cu un singur parametru: tipăritul de bani”, a mai zis Mircea Badea.

Marcel Ciolacu a mai zis că susţine în continuare introducerea impozitului progresiv "cu deductibilităţile necesare"

Mircea Badea a comentat și această declarație.

„Sunt fan impozit progresiv. Da... trebuie... Îmi place orice creștere a impozitelor. Eu credeam că deja s-au mărit impozitele cu 14%, că doar avem inflație cu 14%, dar cică mai trebuie. E bine, sunt fan. Susțin impozitul progresiv propus de Ciolacu pentru că este o cretinitate. Singurul lucru bun luat  în economie a fost cota unică. E singurul lucru bun în România ultimilor 30 de ani. Dacă o belesc și pe-asta... Susțin, absolut da, dar să se aleagă praful și pulberea!”, a mai spus Mircea Badea.

„Inflația este un impozit!”, a adăugat realizatorul TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel