Mircea Badea, fază amuzantă cu fiul său la parada de 1 Decembrie: Anul ăsta pare că am scăpat!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Antena 3 CNN
Foto: Antena 3 CNN
Mircea Badea a povestit experiența avută anul trecut la parada militară de 1 Decembrie.

Mircea Badea a povestit, în cadrul emisiunii „În Gura Presei“, joi, 30 noiembrie, experiența avută de Ziua Națională a României pe 1 Decembrie 2022, când fiul său i-a cerut să-l ducă la parada militară.

„Anul trecut nu am avut încotro. Copilul a solicitat neapărat să meargă la parada militară, întrucât prieteni de-ai lui au mers cu un an înainte și el nu mersese. Așa că am prestat parada de Ziua Națională.

Eu nu sunt un mare fan al paradei de 1 Decembrie și, de fapt, al niciunei parade militare. Nu mi se pare ceva de făcut, dar așa e în România!

Anul ăsta pare că am scăpat, că nu a zis nimic fiul meu. Eu am mers pe burtă!“, a precizat Mircea Badea.

Fază amuzantă la parada de 1 Decembrie.

Jurnalistul a povestit ce i-a spus fiul său la parada militară de anul trecut, când a văzut soldații care defilau pe sub Arcul de Triumf.

„A zis copilul, anul trecut, când era frig și ninsoare, când a văzut militarii care defilau: Uite, vin majordomii mei! / Aia e, tată, zic, avem și majordomi încolonați! Ce bine, totuși, că anul ăsta îi văd pe majordomi decât la televizor. O să-mi pun ceasul să sune, ca să văd parada militară. Nu am cum să ratez acest spectacol extraordinar“, a spus, ironic, jurnalistul.

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor participă, vineri, la parada militară organizată în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României. 

La parada militară, care va avea loc începând cu ora 11,00, dispozitivul de defilare al tehnicii militare este alcătuit din circa 150 mijloace tehnice. În blocul de paradă vor defila aproximativ 250 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos, precum şi militari din ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. Militarii străini sunt prezenţi cu 23 de mijloace tehnice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel