Data publicării:

Mircea Badea, despre dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon: Astăzi s-a încercat acreditarea unui nou fals

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Antena 3 CNN
Foto: Antena 3 CNN
În cadrul emisiunii „În fața națiunii", de pe Antena 3 CNN, Mircea Badea a vorbit despre cele mai recente informații apărute în dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon. 

Mircea Badea a ținut să clarifice discuțiile din spațiul public, subliniind că probele prezentate nu sunt nici pe departe certificate sau demonstrate. El consideră că s-a încercat promovarea unui nou fals, referitor la declarația doamnei doctor Pompilian, șefa de la ATI, care ar fi recunoscut în fața procurorilor că reducerea dozei de noradrenalină nu face bine.

„Simt nevoia să intervin pentru că se tot vorbește în spațiul public despre probe ca și cum ele ar fi deja certificate și demonstrate și în opinia mea nu sunt nici pe departe. Astăzi s-a încercat, în spațiul public, acreditarea unui nou fals, în opinia mea, și anume, în legătură cu ce a declarat doamna Pompilian, șefa de la ATI. Zice: „Iată, a recunoscut în fața procurorilor că dacă scazi valoarea noradrenalinei nu e bine.", a spus Mircea Badea. 

„Hai să-ți dau citatul ca să-l analizăm împreună: Fiind întrebată de către organul de cercetare penală ce efecte provoacă o scădere bruscă, nejustificată, a dozei optime de noradrenalină cu o rată mai mare de 10 ml/oră-15 ml/oră, Pompilian Florina a precizat că o reducere nejustificată a dozei optime de noradrenalină poate scădea tensiunea arterială sub limita necesară de 65. Scăzând tensiunea apare hipoperfuzia organelor, aceasta grăbind evoluția către deces a pacientului.”, am încheiat citatul din referatul procurorilor.", a spus Sabina Iosub.

 

Cuvântul cheie în această exprimare este „nejustificată”

Mircea Badea a subliniat că discuția despre reducerea dozei de noradrenalină, în cazul pacientului decedat, trebuie să se concentreze pe termenul "nejustificată". El a menționat că nu a auzit niciun specialist în terapie intensivă, din România sau din străinătate, care să vorbească despre o scădere nejustificată a dozei în acest caz.

Mircea Badea a explicat că pacientul avea deja o tensiune arterială scăzută și nu a reacționat la doza maximă de noradrenalină, ceea ce indică faptul că suplimentarea dozei nu era posibilă. El a criticat încercările de manipulare a declarațiilor doamnei doctor Pompilian.

„Cuvântul cheie în această exprimare este „nejustificată”, „scăderea nejustificată”. Nu „scăderea” și atât, ci una „nejustificată”. Până în acest moment, eu nu am auzit nici măcar un singur doctor cu această specializare de terapie intensivă, din România sau din străinătate, care să vorbească despre „scăderea nejustificată” în speța pacientului decedat.

Pacientul decedat, din documentele procurorilor, avea o tensiune sub valoarea respectivă, deci o avea deja mică și nu a avut niciodată peste, ca atare - cum au explicat și domnul doctor Țincu și celălalt doctor din Paris, care au această specializare, ATI, și au văzut în viața asta mult ATI, că de aia sunt specializați pe asta și asta fac în fiecare zi - dacă corpul pacientului respectiv nu a reacționat la doza maximă de noradrenalină, la greutatea corporală a domniei sale, și nu a reacționat, de vreme ce tensiunea a rămas tot sub valoarea respectivă, atunci nu aveau cum să suplimenteze pentru că aia era doza maximă și era clar că corpul nu reacționa.

Cuvântul esențial în asta este „nejustificată”. Încercarea de manipulare în spațiul public a afirmației doamnei Pompilian eu o demasc acum fără niciun fel de problemă.”, a spus Mircea Badea la Antena 3 CNN.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel