Mircea Badea, DAUNĂ TOTALĂ pentru UBER: EXAGERAT de PROȘTI
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
MIRCEA BADEA
MIRCEA BADEA
Mircea Badea, realizator ”În Gura Presei”, de la Antena 3, a criticat o informație ce a transmisă ca ”știre pozitivă” despre UBER. 

În emisiunea din 6 februarie, Mircea Badea a afirmat: ”Mă uitam la televizor și mă minunam. Ce vedeam? Peste tot era știrea asta. Nu degeaba v-o prezint de pe Știrile PRO TV: UBER (aplauze!) ar fi plătit impozit pe profit de trei ori mai mult decât primele nouă companii de taxi din București la un loc. Ce au înțeles ăia de la știri de aici? UBER e bine. Refrenul era: Bă, UBER nu plătește taxe. Care, bă, nu plătește taxe? Ia uite, ar fi plătit impozit pe profit, zic știrile PRO TV, de trei ori mai mult decât nouă companii de taxi la un loc. La noi aici, la România, nu poți să discuți subiecte separate: `Păi, da` mie-mi place frate de UBER, eu vreau cu UBER că mie nu-mi place taxiul`. Bravo! Discuția nu este cui îi place UBER, cui nu-i place UBER sau cui îi place taxiul și cui nu-i place taxiul. Nu mă aștept de la nimeni, de la știri în general să înțeleagă ceva din orice. Care-i treaba? Știți de ce UBER a plătit impozit pe profit de trei ori mai mult decât primele nouă companii de taxi din București la un loc? Ce ne spune nouă această știre? Că UBER a avut profit, spre deosebire de companiile de taxe din București care n-au avut. Întrebare: Dar ce de ca avut profit UBER? Răspuns: Pentru că nu plătește taxe. Ce taxe nu plătește UBER? Toate celelalte taxe nu le plătește. Ei nu se supun legii transportului. În România e o lege. Ce plătește o firmă care se supune legii? Licență, RCA, evaluarea psihologică a taximetriștilor. Dintre toate taxele din legea transportului în România, ce taxe plătește UBER? Niciuna. Pentru că ei nu fac transport public de persoane, ei fac car sharing. Bineînțeles că fac transport public de persoane, dar nu plătesc taxele pe care ceilalți le plătesc. Ce ne arată nouă? Concurență neloială, e foarte simplu. Taximetriștii sunt angajați toți, cu carte de muncă, nu part-time, ci opt ore, deci taxe, uberistul, din banii pe care-i încasează, dă o parte lui UBER. UBER n-are angajați, dacă șoferul vrea să plătească taxe sau nu e treaba lui, e un risc, dar nu e treaba UBER.”

[citeste si]

În continuarea, realizatorul Antena 3 a afirmat: ”Dacă Godină oprește un taximetrist și-i zice că `trebuie să ai următoarele documente de la autorizația de transport în original, pe bord`. Știți că s-au dat amenzi că nu aveau autorizația de transport în original pe bord. Știți cât e amenda dacă nu ai aia pe bord în original? 40 de milioane. Dacă nu ai respectat toate legile, îți ia numerele.”

”Exagerat de proști”

”De ce are profit foarte mare UBER? Că nu plătește celelalte taxe. Dacă faci transport public trebuie să respecți rigorile și să plătești toate taxele din lege. Dacă unii au înțeles din știrea cu impozitul pe profit că ce tare este UBER, sunt exagerat de proști” a conchis Mircea Badea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel