Mircea Badea, analiza interviului făcut de Tucker Carlson cu Putin
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Antena 3 CNN
Antena 3 CNN
Jurnalistul Mircea Badea a comentat interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin.

Duminică seara, la Antena 3 CNN, la emisiunea „În Gura Presei“, Mircea Badea a comentat interviul pe care jurnalistul american Tucker Carlson l-a avut în această săptămână cu președintele rus Vladimir Putin.

„Nu mi-a plăcut Tucker Carlson, dar în niciun caz din aceleași motive pentru care a fost făcut praf, că nu a fost dur cu Putin sau că nu l-a tras la răspundere. Cum să-l tragă la răspundere?! Lumea se aștepta la un interviu luat de protestatarul Marian Ceaușescu. Nici nu participa Putin la așa ceva.

Eu mă așteptam la mult mai mult de la Tucker Carlson, dar nu în sensul unei agresivități tâmpe, oarbe. Pentru el, singura miză mi s-a părut, în acel semi-interviu, să participe. El a zis: Hei, sunt față în față cu Putin la Kremlin? / Da! / Am câștigat! Asta a fost ce l-a interesat! Senzația mea a fost că pe el nu l-a interesat nimic mai mult de atât. El a vrut să le facă tuturor adversarilor lui în ciudă. A reușit! Eu mă așteptam să vrea mai mult de atât.

CITEȘTE ȘI       -      Ce s-a întâmplat cu piciorul lui Putin în timpul interviului cu Tucker Carlson. Gestul controversat făcut de președintele rus / video

De cealaltă parte, Putin a venit absolut ca un profesor și știa că în fața lui este Tucker Carlson, jurnalist american, care nu are nici cea mai vagă idee despre istoria Rusiei, literatura Rusiei etc. A profitat de prilej să o ardă profesoral, inteligent. El a venit acolo să se întruchipeze ca un intelectual rafinat. I-a reușit? Prin alăturarea cu Tucker Carlson, da!

I-a ținut lui Tucker Carlson o prelegere despre istoria Rusiei, de la anul 800. Era clar că ăla habar nu avea și era pentru prima dată când auzea. Nu se pregătise deloc cu privire la istoria Rusiei.

Pentru publicul lui Tucker Carlson, care nu îl place pe Zelenski, nu-l suportă pe Biden, Putin le-a vârât imaginea de tip rafinat, intelectual, complex, diversificat, un gânditor chiar, ceea ce în opinia mea clar nu este (...).

Tucker Carlson ar fi putut să facă foarte multe. Dacă voia să-l stârnească, i-ar fi zis lui Putin când președintele rus a vorbit de Ecaterina cea Mare: Dar nu era prusacă? Eu aș fi vrut să văd cum reacționează Putin la asta. Ecaterina cea Mare l-a mazilit pe bărbatu-său, care era nepotul lui Petru cel Mare. Nici de Petru cel Mare nu a vorbit. L-aș fi întrebat! Ăla habar nu avea, se uita la el ca la mașini străine și abia aștepta să-l întrebe dacă îl sună pe Biden“, a spus Mircea Badea.

CITEȘTE ȘI        -        Chirieac, după interviul cu Putin: Abia acum mă îngrijorez

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel