Mioara Velicu și Gina Bradea, noii cetățeni de onoare ai Galațiului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Claudia Calotă
WhatsApp
Interpreta de muzică populară Mioara Velicu și bloggerul culinar Gina Bradea au devenit de astăzi cetățeni de onoare  ai Galațiului.

"Astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Județean, ne-am îndreptat atenția către două personalități marcante ale județului Galați. Astfel, în semn de recunoaştere şi prețuire pentru prestigioasa şi bogata contribuţie în ceea ce priveşte promovarea şi perpetuarea culturii gălăţene şi naționale, am acordat titlul de „Cetăţean de Onoare al județului Galați” interpretei de muzică populară Mioara VELICU. Totodată, pentru bogata activitate pusă în slujba promovării artei culinare tradiționale româneşti, atât în țară, cât și peste hotare și am acordat titlul de „Cetăţean de Onoare al județului Galați” și doamnei Gina Bradea, blogger culinar, precizează Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

Originară din satul Ireasca, comuna Gohor, județul Galați, cântăreața de muzică populară Mioara Velicu, una dintre cele mai apreciate personalități din galeria purtătorilor de cântec popular moldovenesc, și-a dedicat întreaga carieră, timp de 6 decenii, pentru a aduce zâmbete pe chipurile oamenilor, emoționând până la lacrimi cu versurile sale și prin timbrul său vocal unic.

De asemenea, Gina Bradea s-a născut tot în Galați, într-o familie de oameni harnici și gospodari care a îndemnat-o să muncească cu sârg, să iubească tradițiile și mâncarea gustoasă, reușind cu succes să popularizeze în mediul online arta culinară tradiţională românească.

De ani buni, Gina Bradea scrie pe un blog culinar, unde le prezintă tuturor preparatele pe care le gătește. Este una dintre cele mai cunoscute bloggerițe de pe Youtube și este autoarea a 3 cărți cu rețete culinare de mare succes. Gina BRADEA încurajează gătitul în casă, mâncărurile simple, tradiționale, fiind un ambasador al bucătăriei românești în diaspora.

Cele două personalități marcante ale județului nostru care au fost premiate astăzi au demonstrat tuturor că prin munca şi seriozitate se pot obţine rezultate deosebite.

Felicitări şi mult succes în continuare!", se arată în mesajul președintelui CJ Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel