Minune, fotbalul nostru respiră!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
catalin anton
catalin anton

Ei, da! Fotbalul românesc dă semne de viaţă! Bilanţul serii europene de joi este bunicel. Trei victorii, din care una în deplasare, şi două înfrângeri, cu gol dat pe terenul adversarei. Nu-i rău! Cu un pic de noroc, am putea avea patru  echipe în grupele Ligii Europa.

Premianta serii este, clar, Rapid! A obţinut o victorie pe cât de importantă, pe atât de clară: 3-1, în Polonia. Giuleştenii alcătuiesc o echipă tare. Cu excepţia primelor 20 de minute, au controlat jocul, iar succesul în faţa echipei Slask Wroclaw nu a fost pus în pericol nicio clipă. Noua gaşcă a lui Răzvan Lucescu are stofă! Nu mai poate pierde calificarea în grupele Ligii Europa!

Steaua şi FC Vaslui au obţinut, vorba vine pe teren propriu, căci nici una nu au jucat pe stadioanele lor, victorii identice: 2-0, cu ŢSKA Sofia, respectiv Sparta Praga. La stelişti ne aşteptam, chiar dacă partida cu „bulgarul” Ianis Zicu şi compania nu a fost deloc uşoară. Moldovenii au fost, totuşi, surpriza! Fără Wesley, fără Adailton, cu un debutant în cupele europene pe linia de fund, Ionuţ Balaur, care s-a descurcat admirabil, au învins o echipă mult mai titrată şi mai experimentată. Jos pălăria! Bravo lor pentru victorii, dar calificarea nu este tranşată. Şi bulgarii, şi cehii vor fi greu de „ucis”! Peste o săptămână, la 25 august, se anunţă meciuri teribile la Sofia şi la Praga. Şansele sunt în continuare 50-50.

Dinamo a pierdut în stilu-i caracteristic, în minutul 90, 1-2, cu Vorskla Poltava, şi au constatat că ucrainenii nu sunt aşa slabi cum îşi închipuiau unii. Practic, „câinii” sunt acum la un gol de calificare, cu condiţia ca adversarii să nu puncteze în „Ştefan cel Mare”. Uite că avem o echipă care joacă într-adevăr pe teren propriu! Foştii sovietici au un uşor avantaj, recuperabil, cu condiţia ca dinamoviştii să joace mult mai bine în retur.

În fine, Mediaşul nu s-a făcut de râs, dar nici nu a putut să-şi depăşească statutul de debutantă în cupele europene. Rezultatul nu este foarte rău, dar şansele de calificare sunt mai mult teoretice. Să recunoaştem, o prezenţă a Gazului în grupe ar fi chiar o minune. Dar mai ştii?

Una peste alta, cum am mai spus, nu-i rău deloc! Iar dacă am avea patru echipe în grupele Ligii Europa ar fi chiar extraordinar. Fotbalul românesc nu a murit. Respiră. Dar hai să aşteptăm returul, apoi să destupăm şampaniile, căci suntem renumiţi că ne înecăm de multe ori la mal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel