Minorii din China au acces doar o oră pe zi la jocurile video
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Minorilor din China le-a fost impus un program strict, de doar o oră, pentru jocurile video. 

Amatorii de jocuri video online cu vârste de sub 18 ani vor avea voie să joace doar o oră vinerea, în weekendul și de sărbătorile legale, a declarat autoritatea de reglementare a jocurilor video din China, conform BBC

Administrația Națională a Presei și Publicațiilor a declarat agenției de știri Xinhua că jocurile video vor fi permise numai între orele 20:00 și 21:00. De asemenea, a instruit companiile de jocuri să împiedice copiii să se joace în afara acestui interval de timp. 

La începutul acestei luni, o publicație de stat a marcat jocurile online drept „opium spiritual”. Inspecțiile la companiile de jocuri online vor crește, de asemenea, pentru a verifica dacă intervalele de timp sunt puse în aplicare, a spus autoritatea de reglementare. Regulile anterioare limitau jocul online al copiilor la 90 de minute pe zi, ajungând la trei ore în vacanță.

Îngrijorări în privința impactului jocurilor video


Mișcarea reflectă o îngrijorare de lungă durată cu privire la impactul jocurilor excesive asupra tinerilor. Cu o lună înainte de ultimele restricții, un articol publicat de Economic Information Daily, publicație de stat, susținea că mulți adolescenți au devenit dependenți de jocurile online și care au un impact negativ asupra lor.

Articolul a analizat scăderile semnificative ale valorilor acțiunilor al unora dintre cele mai mari firme de jocuri online din China. În iulie, gigantul chinez de jocuri Tencent a anunțat că lansează o tehnologie de recunoașterea facială pentru a opri copiii să se joace între orele 22:00 și 08:00.

Inițiativa a venit în urma temerilor că minorii foloseau carduri de identitate ale adulților pentru a eluda regulile.

Acțiunile au scăzut drastic

Acțiunile celor mai mari firme chineze de gaming online au scăzut, transmitea la începutul lunii august BBC. Tencent și NetEase au scăzut cu 10% în primele ore de la deschiderea Bursei de la Hong Kong. Investitorii se temeau că Beijingul va începe să destructureze aceste companii.

Vezi și: Jocurile online, asemănate cu drogurile. China se teme că va avea o generație ratată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel