Minori sechestrați și abuzați. Alina Popa, DGASPC: Sunt efecte ale traumei de abandon la acești copii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Alina Popa, directorul adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, susține că fuga copiilor din centrele de plasament ar putea reprezenta un efect al traumei de abandon al acestor copii. 

Alina Popa, directorul adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, a intervenit în direct la Antena 3 unde a vorbit despre cazul copiilor dintr-un centru de plasament, posibil abuzați sexual și sechestrați de către un bărbat. 

”Din datele pe care le deținem, ambii minori, găsiți pe raza județului Călărași, erau în măsură de protecție din cadrul DGASPC Sector 2. Unul dintre ei se afla într-un centru de primire în regim de urgență și era fugit din acest centru cu aproximativ o lună de zile în urmă. Această fugă a fost sesizată imediat organelor de poliție. Minorul are 13 ani. Până la acest moment poliția a desfășurat căutările și ieri ne-au adus la cunoștință că au indentificat minorul pe raza județului Călărași. Există și alte dăți în care el a fugit. S-a întors și singur, dar în alte situații poliția a adus copilul înapoi. Copilul este inclus într-un program de consiliere psihologică, era înscris la școală, dar nu frecventa în mod obișnuit. Este un copil cu probleme de comportament. Aceste probleme de comportament sunt efecte ale traumei de abandon la acești copii”, a precizat Alina Popa, director adjunct Protecția Copilului, în direct la Antena 3. 

Doi minori dintr-un centru de plasament din Capitală ar fi fost sechestrați de un bărbat și agresați sexual. 

VEZI AICI: Doi copii sechestrați și abuzați sexual de același bărbat, în București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel